Csoda Budapesten: négyszázezer forintot talált a parkolóban, felkutatta a tulajdonost

Forrás: Science -
pénztárca becsület megtaláló Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Todorovits Rea parkolóhelyet eresett a VI. kerületben, amikor két autó között meglátott egy feltűnő színű pénztárcát.  

"Felvettem, zavarba ejtően sok pénz volt benne. Reménykedtem, hogy találok benne hivatalos iratot, amiből azonosítani tudom a tulajdonost, hogy visszajuttassam neki" - kezdte történetét a Blikknek Rea. A pénz mellett három zálogcédula, egy tartósan beteg státuszt igazoló utazási kártya és egy kisfiú fotója is volt a bukszában. A Pesten találtam nevű Facebook-csoportban kért segítséget a tulajdonos megtalálásához. A tulajondos testvére látta a csoportban a kiírást, így a tárca visszakerülhetett a gazdájához, egy budapesti édesanyához, aki a családi ékszereket volt kénytelen zálogba adni beteg kisfia miatt.

Forrás: Science

"Még aznap délután elvittem a tárcát Beatrixnak, mondanom se kell, rettentően őrült. Mire odaértem, már kisírta magát. A gyermekkel utazott, az autóból kiszállva ránthatta ki a tárcát, és amikor észrevette, sehol a pénz és a zálogcédulák, egyetlen pillanat alatt ébredt rá, hogy elveszítették mindenüket, a lakbérpénzt, a megélhetést" - mondta a becsületes megtaláló a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.