Végre kiderült, miért van egy kis masni a női bugyikon

Forrás: Shutterstock -
fehérnemű bugyi masni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem is mindegyiken, de sok női bugyi elején megtalálható az a bizonyos kis masni, melynek funkciójáról a legtöbbünknek fogalma nincs. Szépnek szép, ugyanakkor teljesen felesleges, gondolhatjuk, de nincs igazunk.  

"Miért van az a kis masni sok bugyi elején, középen? Honnan jött a hagyomány?" - tette fel a kérdést a Redditen egy felhasználó, és mindjárt kapott is választ, ahányat, annyifélét.

Forrás: Shutterstock

A legtöbben arra tippeltek, hogy a masni gátolta meg a fehérnemű lecsúszását, és miután feltalálták a gumit, meghagyták a bugyin díszítésnek. Voltak, akik szerint a női ártatlanságot jelképezi, mások szerint innen lehet tudni, melyik a bugyi eleje. Utóbbi válasz áll a legközelebb a megoldáshoz, amit az egyik kommentelő meg is írt:

"Évszázadokkal ezelőtt, amikor még nem ismerték az elektromosságot, azok a nők, akiknek még hajnal előtt kellett felkelnie, és sötétben – vagy gyertyafénynél – öltöznie, csak kitapogatták a masnit, és így fény nélkül is tudták, hogy vegyék fel a bugyijukat."

A kommentelők zöme megdöbbent, sokan bevallották, nagyon idegesíti őket az a kis vacak, emiatt le is szokták vágni a fehérneműről: már csak ezért is örülnek az infónak, hogy a masni hagyománya praktikus okokra vezethető vissza - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.