orosz-ukrán konfliktus utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az orosz-ukrán konfliktus következtében kialakult háborús helyzet a hazai gazdaságra is erőteljes hatást gyakorolt, ez nem tántorította el az utazni vágyó magyarokat a foglalásoktól.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője az Inforádiónak elmondta, hogy átlagosan 10 százalékkal drágulhatnak idén a külföldre szervezett utazások; ennek ellenére nem csökkent a foglalási kedv, sőt! Továbbra is népszerű desztináció Horvátország, Görögország, Törökország, Egyiptom, Olaszország, Spanyolország és Tunézia.

Görögország, Santorini Forrás: Shutterstock

Mindenhol egységes árnövekedés várható, hiszen a közkedvelt üdülőhelyek világszerte megszenvedték a háborús helyzetet. A légitársaságok kerozindíjai, üzemanyagárai is emelkedhetnek, illetve az infláció és a forint árfolyama is befolyásolja majd azt, hogy mennyi pénzt kell kiadnunk a vakáció során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.