Pazar környezetben pihent a népszerű magyar rádiós családjával Dubajban

luxusparadicsom Cooky család utazás Dubai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a télből a nyárba való utazás. A népszerű műsorvezető, Cooky  – kihasználva ezt a lehetőséget – nemrég az Emirátusokba utazott a családjával, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

JA Ocean View Hotel


Családosoknak az egyik legjobb választás a helyi szálláslehetőségek közül. Az óceánra néző szobákból látni lehet az Ain Dubai nevezetű grandiózus óriáskereket is. A szállodához medence is tartozik. A napozóteraszról kényelmesen, lift segítségével mehetünk le a tengerpartra, ahol a vízi sportok szerelmesei rengeteg szórakozási lehetőség közül választhatnak.

Forrás: @ Daniella Baptista/Daniella Baptista

SkyWalk


A főváros legújabb látványosságán, egy 220 méter magas szálloda tetején, egy teljesen átlátszó falú csúszdán lehet lesiklani, valamint - biztonsági rögzítéssel - a nyitott legfelső emelet peremén körbesétálni és gyönyörködni többek között a Burj Khalifára és a szökőkutakra nyíló panorámában.

Forrás: Shutterstock

Burj Khalifa


Minden kétséget kizáróan a térség legimpozánsabb látványossága a 830 méter magas torony, amely a világ legmagasabb épülete. Az emeletek közötti közlekedésről 56, egyenként 42 személyes lift gondoskodik, amelyek másodpercenként 18 métert tesznek meg.

Burj Khalifa Forrás: Shutterstock

A Jövő Múzeuma

Az egyedi, arab kalligráfiákkal díszített, ezüstszínű, ellipszis alakú építmény a város legérdekesebb látnivalója. A látogatók hordozható digitális eszközök segítségével kerülnek közelebb a jövőt megidéző interaktív élményekhez.

Forrás: Shutterstock

Csúszdaparkok


A főváros nemcsak építészeti remekművekkel dicsekedhet – világszerte híresek a minden igényt kielégítő, impozáns, színvonalas csúszdaparkjai is, ahol kicsik és nagyok egyaránt remekül szórakozhatnak. Az Atlantis Aquaventure harminc csúszdával, köztük világrekord csúszdákkal, privát stranddal várja a látogatókat. A Jumeirah területén, a Burj Al Arabtól nem messze található a hűtött, fűtött medencékkel, 17 csúszdával, 18 méteres vízeséssel, mesterséges szörfgéppel ellátott Wild Wadi csúszdapark. A LEGO Land természetesen egy legó témájú csúszdapark, amelyet kifejezetten kisgyermekes családok számára terveztek. A strand területén több mint 15 csúszda található, köztük a LEGO Wave Pool Build-A-Raft River, ahol a családok egyedi legótutajokat építhetnek maguknak.

Forrás: Shutterstock

Ain Dubai


A világ legnagyobb óriáskereke 250 méter magas. A közel 40 perces menetideje alatt felejthetetlen panoráma tárul elénk, a kabinokból 360 fokos kilátás nyílik a városra. Teljesen biztonságos, gyerekekkel remek családi program lehet.

Forrás: Victor Romero

Tippek:

Burj Al Arab


A vízpart közelében egy mesterséges szigetre építették Dubaj ikonikos épületét, amely a világ egyetlen hétcsillagos szállodája.

Forrás: Shutterstock

Palm Tower

A csodálatos pálmaszigeten található, Nakheel Mallon át megközelíthető, 52 emelet magas toronyépület tetején egy 360 fokos körpanoráma tárul elénk; interaktív élményekkel várják a látogatókat.

Forrás: Shutterstock

Deep Dive Dubai

A világ legmélyebb medencéje 14 millió liter vízzel van megtöltve, ahol a búvárok háromféle merülésből választhatnak, így a kezdőktől a profikig mindenki megtalálhatja a neki való programot.

Forrás: Shutterstock

Dubai Frame

A Zabeel Parkban található a világ leghatalmasabb képkerete, amelynek a tetejéről egy teljes körpanoráma tárul elénk a városról. Az üvegpadlózatú nevezetesség egy-egy 150 méter magas toronyból áll, amelyeket egy közel 100 méter hosszú híd köt össze.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.