A világ első kilences ikrei első születésnapjukat ünneplik

Mali kilences ikrek születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Guinness-rekorder kilences ikrek számára fontos esemény volt a héten. A négy fiú és öt lány most ünnepelte első születésnapját.

Halima Cissé és férje, Abdelkader Arby kilences ikrei 2021. május 4-én látták meg a napvilágot Maliban, Marokkóban. A gyerekek a 30. hétre születtek, és még mindig a klinika felügyelete alatt vannak, ahol megszülettek. Édesapjuk szerint "tökéletes egészségnek" örvendenek - írja a People.

"Már mindannyian másznak. Néhányan már fel is tudnak ülni, vagy járni is tudnak, ha kapaszkodnak valamibe" - mondta az édesapa. A férfi elismerte, hogy a kilenc babáról való gondoskodás fárasztó, de nagyon szerencsésnek érzik magukat, amiért gyermekeik egészségesek.

A most 26 éves Cisse várandóssága alatt "csak" hét gyermekről tudott, így igazán nagy meglepetésben volt részük, amikor szülés közben kiderült, hogy többen vannak.

A kilences ikrek rendkívül ritkák, és Cissé gyermekei megérkezése előtt nem jegyeztek fel olyan esetet, amikor egyetlen szülésnél mind a kilenc csecsemő néhány óránál tovább életben maradt volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.