Vilmos és Katalin meglepő döntést hozott - vajon mit szól ehhez II. Erzsébet?

Forrás: AFP/Justin Tallis -
Katalin hercegné Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és Katalin hercegné idén márciusban iktatott be egy turnét a Karib-térségben, ám a látogatással kapcsolatban rengeteg negatív kritikát kaptak. 

A II. Erzsébet platinajubileuma alkalmából szervezett diplomáciai körutazáson sokak szerint számos olyan momentumnak lehettünk szemtanúi, melyek a gyarmatosítás megrázó időszakára emlékeztették a helyieket.

Vilmos herceg és Katalin hercegné Forrás: AFP/Justin Tallis

Kifogásolták például, hogy Kate fémkerítésen keresztül fogott kezet jamaikai rajongókkal, illetve az sem nyerte el a tetszésüket, hogy a hercegi pár egy nyitott Land Roveren állva, fehérbe öltözve üdvözölte a népet egy katonai parádén.

A negatív visszajelzések arra sarkallták Katalint és Vilmost, hogy lazítsanak a protokollon: mostantól szeretnék, ha titulusuk helyett a keresztnevükön szólítanák őket a hivatalos eseményeken, illetve a kötelező pukedlizéstől, hajlongástól is eltekintenének, hogy a közemberek számára egy kicsit megközelíthetőbbnek tűnjenek – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.