5 ok, amiért nyáron sokkal könnyebb lefogyni

meleg fogyás Nyár magazin mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen te is sokat lustálkodtál és nem tudtad rávenni magad a rendszeres mozgásra? Ezzel biztosan nem vagy egyedül; sokan a nyár elején kapnak a fejükhöz, félve attól, hogy már semmi esélyük bomba formába hozniuk magukat. Szerencsére nincs minden veszve, nyáron ugyanis csak úgy olvadnak le rólunk a kilók. Hogyan lehetséges ez? Íme, 7 ok, ami bizonyítja, hogy sokkal könnyebb nyáron a súlyvesztés, mint azt gondolnánk.

1. Rengeteget iszunk

Nyáron sokkal több folyadékot igényel a szervezetünk a megnövekedett hőmérséklet miatt. A nagy melegben így jóval könnyebb tartani, hogy megigyunk napi 2-2,5 liter folyadékot, ráadásul ilyenkor sokkal szomjasabbak is vagyunk. A test számára a legjobb hűsítő a szánsavmentes víz, ami amellett, hogy kiválóan oltja a szomjat, segíti sz optimális anyagcserét és a testhőmérséklet szinten tartását.

2. Kisebb adagokat eszünk

A téli hónapokhoz képest nyáron sokkal kevesebb alkalommal eszünk és kisebb adagokat is. A meleg idő ugyanis elnyomja az éhségérzetünket, és sokkal hamarabb érezzük jóllakottnak magunkat. Ebben az időszakban a legtöbben előnyben részesítik a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ételeket, rengeteg nyers zöldséget, gyümölcsöt és salátát fogyasztanak. Az olajos, zsíros ételek helyett a nagy melegben sokkal jobban esnek a könnyed, mégis laktató fogások.

Forrás: Shutterstock

3. Többet mozgunk

Nyáron a legtöbb szabadidőnket igyekszünk kint a természetben, a jó levegőn tölteni. Ilyenkor az ember szívesebben veszi rá magát a mozgásra, akár vízparton, a természetben, vagy csak kint a kertben tartózkodik. A kanapén pihenős időszakokat felváltják a kirándulás, a különféle szabadtéri sportok, amelynek köszönhetően észrevétlenül csusszannak le rólunk a kilók.

Nő, fut, iszik Forrás: Shutterstock

4. Sok gyümölcsöt fogyasztunk

A nyár egyik legjobb hozadéka, hogy rengeteg gyümölcsöt fogyaszthatunk az év egyik legkedveltebb évszakában. A boltok polcai, a kertek tele vannak ízletesebbnél ízletesebb bogyós gyümölcsökkel, barackokkal, illetve ilyenkor nagy sláger a görögdinnye, amelynek 90%-os víztartalma segít pótolni az elvesztett folyadékot. Magas víztartalmának köszönhetően hamar teltségérzetet okoz, emellett pedig a benne található ásványi anyagok és különféle vitaminok miatt megéri rendszeresen, önmagában egy tökéletes reggeliként vagy akár salátában fogyasztani.

5. Csoki helyett a napsugarakból táplálkozunk

A hideg, szürke hétköznapokban hajlamosak vagyunk csokival, süteményekkel, különféle nassolni valókkal jobb kedvre deríteni magunkat, de szerencsére nyáron találunk jobb lehetőséget arra, hogy mosolyt csaljunk az arcunkra. Elegendő egy nagy séta a szabadban, egy jó könyv olvasása az árnyékban vagy csak pár perc, amíg élvezzük a nap éltető sugarait és máris sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.