Jól akarod beosztani a napodat? Nem nagy ügy, csak tudnod kell, mire mennyi időt érdemes és kell szánni. 

A Cambridge-i Egyetem tanulmánya szerint mindenkinek szüksége van, vagy lenne 7 óra alvásra, de ez még nem minden. Minden más napi tevékenységnek is van egy ideális időtartama, amit érdemes betartani, ha jól akarjuk érezni magunkat. 

Forrás: Shutterstock

Nyaralás: 8 nap

A finnországi Tamperei Egyetem tanulmánya szerint ennyi idő elég a kikapcsolódáshoz, anélkül, hogy unartkoznánk, vagy honvágyunk lenne. 

Edzés: 21 perc

A Public Health England szakértői azt javasolják, hogy legalább heti 150 percet szánjunk mozgásra, ami kb. napi 21 percet jelent. A jó hír, hogy mindegy, milyen típusú edzést választunk. 

Ebédszünet: 2 óra

Na, ez az, amit nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, a dolgozók általában 20 percet tölthetnek ebéddel. Pedig Josh Davis idegtudományi kutató szerint az emberi agy két óra szünet után rendkívüli teljesítményre képes.

Filmnézés: 2 óra

Bár a mozifilmek egyre hosszabbak: az átlagos játékidő 130 perc, kutatások szerint azonban 55 százalékunk szerint az ideális filmhossz másfél és két óra között van.

Forrás: Shutterstock

Fürdés: 10 perc

A Sleep Medicine Reviews című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint tíz perc a kádban fekve éppen elég idő ahhoz, hogy a vízben ázás alvást elősegítő előnyeit élvezzük.

Első randevú: 57 perc

Ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy megismerjünk valakit, és eldöntsük, lesz-e második randink. Van benne valami.

Szex: 7-13 perc

Minden ellenkező híreszteléssel szemben ennyi idő bőven elég a szerelmeskedésre. Erre jutottak az amerikai Pennsylvania Állami Egyetem kutatói, és ezzel el is oszlatnak minden tévhitet, miszerint a jó szex órákig tart.

Tévézés: 2 óra

A Biobank egészségügyi kutatási 12 éven át végzett tanulmánya kimutatta, hogy akik naponta két óránál kevesebbet nézték kedvenc tévéműsoraikat, azokál volt a legalacsonyabbak az általános egészségügyi kockázatok.

Gyermekeink ölelgetése: 20 másodperc

Kevésnek tűnik? Naná, nekünk, szülőknek. Ám a japán Toho Egyetem tudósai megállapították, hogy a hosszabb ideig tartó ölelés irritáló lehet a gyerekek számára.

Munka: 52 perc

No, nem a napi munkaidőről van itt szó, hanem arról, hogy egy felnőtt ember nagyjából ennyi ideig képes koncentrálni. Ezt kellene követnie 17 perc pihenésnek, ha hatékonyak akarunk lenni a munkánkban - írja a The Sun. Hogy a maradék 1 perc mire megy el? Ki tudja..