Nevet kapott a Magyar Közút által megmentett tündéri kiskutya - Fotó

kutya állatmentés Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jászberényi mérnökség munkatársai a múlt héten mentettek meg egy magányosan kóborló kölyökkutyát, akire a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő út felújítása kapcsán végzett ellenőrzésük során bukkantak az árokban.

A fiatal ebet azonnal megitatták friss vízzel, majd beszállították a mérnökség telephelyére. Másnap állatorvosi vizsgálatra vitték, ahol megállapították, hogy egy egészséges, kb. 4 hetes, 930 gramm súlyú kiskutyát találtak, a mérnökség pedig úgy döntött, innentől a fekete négylábú is közösségük tagja lesz.

Nevet azonban nem adtak neki azonnal: kikérték követőik véleményét, akik az Árnyék, a Cuki és az Emká (mint Magyar Közút) közül választhattak. Mivel a legtöbb voks a legutóbbi opcióra érkezett, ezentúl ezen a néven szólongatják majd a közutasok csapatuk legfiatalabb és legédesebb tagját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.