Ezerfogú állkapocs csattant a búvár karján - kínkeserves percekbe telt lefeszíteni róla - Videó

horgászhal orosz ördöghal búvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az európai horgászhalat, más néven atlanti ördöghalat halálos állkapcsai és fogazata mellett megtévesztő mimikrije is veszélyessé teszi. Egy orosz búvárnak nemrég mindkettővel meggyűlt a baja.

A férfi, akit balszerencséjének köszönhetően egy egész világ ismerhetett meg, épp kagylót gyűjtött a tengerfenéken, amikor egy homokban megbúvó ördöghal konkrétan benyelte az egész alkarját, és nem volt hajlandó elereszteni. A felszínen a búvár társai különféle lécekkel és végül késsel is megpróbálták lefeszíteni a makacs állatot emberünk felső végtagjáról, ám csak hosszú percek múltán, vér és veríték árán jártak sikerrel.

Bár a felvétel arról tanúskodott, hogy a művelet igen fájdalmas volt, végül a pórul járt férfi is megkönnyebbülten felnevetett – bizonyára jó nagy adrenalinfröccsöt kapott aznap, de szerencsére ezen és pár harapásnyomon kívül nem esett komoly baja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.