Nehéz gyerekkoráról vallott Szirtes Dávid: volt, hogy egy kápolnában húzta meg magát

Forrás: Tv2 -
TV2 Szirtes Dávid Sztárban sztár leszek! énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sztárban Sztár leszek! versenyzője, Szirtes Dávid fiatal kora ellenére sok mindenen átment. A fiú őszintén vallott nehéz gyerekkoráról, és arról, mi az, amire a legjobban vágyik.

Szirtes Dávidot közel négyéves koráig az édesanyja nevelte, ám később úgy hozta a sors, hogy a nagymamájához került.

"Mama volt a gyámom, nagyon szerettem őt, vele biztonságban éreztem magam. Óriási törés volt számomra, amikor kilenc évvel ezelőtt váratlanul elhunyt"

-kezdte a Sztárban Sztár leszek! énekese a Borsnak.

A fiú és nagymamája Monoron éltek, halála után pedig Dávid édesanyja költözött oda. Később anyagi és egészségügyi problémák nem tudták fenntartani a lakást, így el kellett költözniük.

"Nem a család unszolására, magamtól kezdtem el templomba járni. Nagyon jó közösséget találtam az ottani katolikus egyháznál. A hittanórák mellett részt vehettem számos programban és táborokban. Mivel otthon nagyon nehéz volt a helyzet, akkoriban ők voltak a családom, velük biztonságban éreztem magam. Tudtak a helyzetemről, a családomat támogatták"

-mesélte az énekes.

Szirtes Dávid nehéz gyerekkoráról vallott. Forrás: Tv2

"Szolnokra kerültem gimnáziumba, hétfőtől péntekig kollégiumban laktam, volt szállásom, és volt mit ennem, csak hétvégente jártam haza anyukámhoz. Sajnos a kapcsolatunk folyamatosan romlott, ahogy kamaszodtam, hangot adtam a nemtetszésemnek. Egyre több vita volt közöttünk, de nem hibáztatom, ő is sok mindenen ment keresztül – mesélte a fiatal tehetség, aki 14 évesen komoly döntést hozott.

"Jeleztem a templomban a papnak, a hitoktatómnak és az iskolában az osztályfőnökömnek is, hogy segítségre lenne szükségem.

Az unokájuk által, ott a közösségben ismertem meg egy nyugdíjas házaspárt. Pár évvel később találkoztam velük újra, elmeséltem a történetemet, végül ők maguk döntöttek úgy, vállalják, hogy a nevelőszüleim lesznek. Így költöztem el otthonról hozzájuk, majd már tőlük jártam Szolnokra iskolába. Sokat köszönhetek nekik, hiszen megtanítottak spórolni, támogattak"

– mesélte Dávid, aki közel négy évet élt a házaspárnál, akiknek rengeteget köszönhet.

"Anyagi támogatást is kaptam tőlük, de elkezdtem a suli mellett dolgozni. Hol gyorsétteremben, hol pedig építőiparban vállaltam munkát. Ma is büszke vagyok rá, hogy az első okostelefonomat én magamnak, a fizetésemből vásároltam. Végül közös döntés volt, hogy eljöttem tőlük"

– tette hozzá, majd felidézte azt az időszakot is, amikor nem volt hova mennie, és egy rövid ideig Monorierdőn, egy kápolnában lakott.

Szerencsére ez már a múlt, a fiatal tehetség ugyanis most az álmait éli. Minden vágya, hogy a Sztárban Sztár leszek! által kitörjön eddigi helyzetéből, biztos anyagi hátteret teremtsen magának, és építgesse a zenei karrierjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.