Sussex hercege és hercegnője 2016-ban ismerte meg egymást, találkozásukról a róluk készült dokusorozatban meséltek. 

Épp a Brilliáns elmék új évadának forgatása előtt volt Meghan Markle, aki akkoriban már fél éve szingli volt. Úgy döntött, barátnőivel utazgatással tölti majd a nyarat, meséli a sorozatban barátnője, Lindsay Jill Roth, aki maga is a későbbi hercegnével utazgatott.

Harry herceg és Meghan MarkleForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Roy Rochlin

"Én tényleg eltökéltem, hogy szingli leszek, és egyedülálló lányként jól fogok szórakozni" - meséli Megjan Markle, akinek a terve az volt, hogy beutazza Európát.

"Volt egy karrierem, egy életem, állt előttem egy út... De aztán jött Harry" - így kezdődött Meghan Markle szerint a szerelmük. 

Harry hercegtől azért megtudtuk, hogy ők ketten az Instagramon ismerkedtek meg. III. Károly király kisebbik fia a saját Instáját pörgette éppen, amikor meglátott az egyik barátjánál egy videót és egy Snapchatet Meghannal. Meghannak kutyafülei és kutyaorra volt a felvételen.

A srác küldött egy e-mailt Meghannak, melyben megírta, hogy egy barátja találkozni szeretne vele. 

"Én meg megérdeztem, hogy ki az. Erre ő: Hát herceg. Kérdeztem, hogy az ki? Láthatnám-e a posztjait?" - meséli a hercegné, aki szerint nem az számít, mit mondanak valakiről, hanem hogy mit rak ki magáról, ő legalábbis így tudta a legjobban felmérni, kivel van dolga. 

A fiatalok megkapták egymás számát, folyamatos kapcsolatban voltak, és Harry, saját állítása szerint nagyon boldog volt - hangzik el Netflix Harry és Meghan című dokusorozatában.