Sussex hercege két éven át folytatott se-veled-se nélküled kapcsolatot Cressida Bonas-szal, miután Harry unokatestvére, Eugenie hercegnő bemutatta őket egymásnak. A fiatalok viszonya azonban attól kezdve sosem volt zökkenőmentes.

Tina Brown, a The Palace Papers című könyv szerzője egyrészt annak tulajdonítja a szakítást, hogy Cressida nem tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy egyszer beházasodjon a királyi családba. Másrészt a végén már képtelen volt elviselni a herceg különböző nyilvános kirohanásait, például azt az incidenst, amikor egyik vidéki tartózkodásuk során Harry egy kis pubban eresztette rá dühét egy gyanútlan rajongóra.

Harry herceg és Cressida BonasForrás: AFP/Glyn Kirk

Amikor éppen távozni akartak, odament hozzájuk egy meglehetősen idős, kedves külsejű úriember és azt kérdezte: „Ó, uram, nagyon sajnálom, tudom, hogy karácsony van, de csinálhatnék egy fényképet? A gyengélkedő nejemnek vinném." Cressida már épp válaszra nyitotta a száját: „Ó, persze...". Erre Harry ráförmedt az úrra: „Tűnj az utamból!", majd dúlva-fúlva kiviharzott – olvasható a memoárban.

A The Palace Papers szerint a szakítás ellenére nincs harag a herceg és Cressida között. A hölgy volt az első, aki arra biztatta Harryt, hogy forduljon pszichoterapeutához, s egy közös barát szerint az előkelőség a különválás után még levélben is megköszönte exének a jó tanácsot – írja a Bors.