Mindig boldognak tűnnek, Vilmos herceg imádja Katalint és viszont, a gyermekeik cukik és jól neveltek, bár Lajos néha igyekszik ezt megcáfolni; csupa öröm és boldogság az életük, kivéve, amikor Harry hercegre rájön a közléskényszer, de a walesi hercegi pár még ezt is jól kezeli. Ám nem mindenki látja így, aki közelebbről ismeri őket: azt állítják, hogy az ő házasságuk sem tökéletes.

 Vilmos herceg felesége, Kate Middleton három gyermekkel ajándékozta meg férjét, akiket szuper anyukaként nevel, ahogy párját, a jövendőbeli királyt is. Legalábbis ezt állítja Tom Quinn, akit királyi szakértőként  vagy szerzőként szokás emlegetni, és nem is olyan régen adták ki a könyvét, melyet a királyi családról írt.

Vilmos herceg, Katalin hercegné és gyermekeik, György, Sarolta és LajosForrás: MTI/EPA/PA pool/Jonathan Brady

Ebben nem kevesebbet állít, minthogy Vilmos hajlamos a hisztire, dührohamokra, emiatt felesége sokszor a negyedik gyermekeként kezeli őt. Időnként össze is kapnak, olyankor állítólag vad párnacsatákat vívnak, de mindketten tudják, hol a határ. 

A közvélemény a töéletes párnak tartja őket, ami a szerző szerint a néhai II. Erzsébetnek köszönhető, akinek mottóját - soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj - átvette Wales hercege és hercegnője is. 

"Nagyon ritkán panaszkodnak, és ha panaszkodnak, akkor az mindig mérvadó" - írja Quinn.

Hogy valóban így van-e, feltehetőleg sosem tudjuk meg, ám a New York Post emlékeztet egy alig egy hónapja történt esetre, amikor egy étteremben Vilmos kezet fogott az ott bámészkodó rajongókkal, váltott velük pár mondatot , és az egyikük megjegyezte Katalinról: „Milyen csodálatos ruhát vett fel Kate! Gyönyörű!" - Vilmos pedig azt válaszolta, melegséggel a hangjában: „Ó, mindig lenyűgözően néz ki!"