Jógázz együtt a kisállatoddal – Egészséges mozgástippek a Perfect Fittől

Forrás: Mars Magyarország -
PR cikk kisállat egészség Perfect Fit mozgás
A testi és lelki jólléthez elengedhetetlen, hogy a mozgás a napi rutinunk részét képezze, nincs ez másképp az állatok esetében sem.

A kedvencekkel való aktív időtöltésnek csak pozitív hatásai vannak. Akár sportos, akár szórakoztató szabadidős tevékenységet választunk, érdemes előtte szakemberrel is konzultálni, hogy megbizonyosodjunk arról, alkalmas-e a kisállatunk számára. Ugyanis az állatokkal együtt végzett gyakorlatoknak is megvannak a maga szabályai, például kevesen tudják, hogy a háziállatokat is hasznos bemelegíteni a gyakorlat előtt, a mozgás után pedig ugyanúgy igénylik a levezetést, mint gazdáik egy edzés végén.

"Sajnos, a társadalom egyik realitása, hogy nem mindig kezeli a kutyát a helyén, és vannak gazdák, akik szeretetüket túletetéssel fejezik ki. Ez amellett, hogy a kutya-gazda viszonyt is negatívan befolyásolja, kifejezetten károsítja a kutya egészségét. A mi emberi felelősségünk megfelelő táplálékot választani négylábú családtagunk számára, és tudatosan biztosítani neki a napi rendszeres aktivitást, a fizikai és szellemi lefárasztást egyaránt kínáló életmódprogramokat (pl. agility, közös kirándulások a szabadban stb.). A választáskor vegyük figyelembe a kutya testalkatát és életkorát, fordítsunk figyelmet a szűrővizsgálatokra – ma már minden kutya számára elérhető optimális mozgásforma, csak tájékozódni kell szakembereknél." – javasolja Korom Gábor, kutyaszakértő, a családi kutyatartókért létrejött Tükör Módszer Kutyasuli hálózat alapítója.

Forrás: Mars Magyarország

Legyen a mozgás a mindennapi rutin része!

Kutyáink számára ajánlott a napi legalább egy hosszú séta, ám rengeteg más tevékenység is segít átmozgatni, valamint elmélyíteni a kapcsolatot az állat és gazdája között. Az egyik ilyen lehetőség az agility, ahol a kutya különféle akadályokon fut át, vagy a kutyafrizbi, a klasszikus tányérdobáló játék, a táncosok pedig kipróbálhatják akár a kutyatáncot is. Az igazán lelkes kutyafajták számára jó időtöltés a dogtrekking, a hosszú túra ugyanis segít abban, hogy kialakuljon a kölcsönös megértés gazda és állattársa között.

A testmozgás nemcsak a kutyák, hanem a macskák, különösen a szobacicák számára is a napi rutin része kell, hogy legyen. A cicák természetüknél fogva vadászok, a mozgás mélyen a vérükbe van kódolva, így sok aktív játékot igényelnek. A cica azt is értékelni fogja, ha otthonában sokféle búvóhely és mászóka van, amelyek lehetővé teszik, hogy játékosan mozogjon, a játék után pedig jutalomként szolgálhat egy rövid masszázs, amely a gazdiának is segíthet feloldani a felgyülemlett stresszt.

Jóga mindenkinek

A Perfect Fit márka az teljes test egészségének filozófiáját követve igyekszik népszerűsíteni a kisállat-jógát, hangsúlyozva, hogy kedvenceink a megfelelő táplálkozáson, testmozgáson és mentális stimuláción alapuló életmódnak köszönhetően életük minden szakaszában elégedettek és boldogok lesznek. A jóga pozitív hatással van a testre és lélekre egyaránt. Az egyszerű ászanák közös gyakorlása kedvenceinkkel számos előnnyel jár. A jóga pihentető és stresszoldó hatása mellett ugyanis erősíti a kötődést a gazda és kedvence között. A pózok közös gyakorlása az állat hajlékonyságát, mozgékonyságát és erejét egyaránt fejleszti. A márka legújabb kezdeményezésében a kiskedvencekkel való közös jóga kipróbálására ösztönöz, és bemutat néhány egyszerű ászanát, ami remek alapot teremt a napi gyakorlatokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.