A jég nem csak a hűsítő italokba jó - 7 dolog, amire még használhatod a háztartásban

mélyhűtő jég jégkocka
A jég igazi csodaszer a hétköznapokban, ráadásul minden háztartásban akad belőle: elég egy fagyasztó hozzá.

Rágógumi

Senki sem örül annak, ha kedvenc ruhájába, cipőjébe ragad egy rágógumi. Mivel távolítsuk el? Addig dörzsöljük jéggel a rágógumit, amíg megkeményedik és le tudjuk kaparni - tanácsolja a Fanny.

Baleset

A havat és a jeget már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták rándulások, zúzódások, húzódások gyógyítására. Tegyünk egy zacskóba jeget, bugyoláljuk száraz ruhába, és ezzel borogassuk a fájdalmas területet. Hűtéssel elkerülhető a duzzanat kialakulása és az ízületi folyadék felszaporodása.

Forrás: Shutterstock/Photoroyalty

Fejfájás

A hideg vizes borogatás jó praktikának bizonyulhat migrénes fejfájás enyhítésére. A hideg lassítja az agynak küldött fájdalomüzenetet, és így azonnal enyhíti a görcsöt.

Vasalás

Tegyünk a szárítógépbe ruhánként egy, maximum 3-4 jégkockát. A gőzzé váló kockáktól gyűrődésmentes ruhadarabokat kapunk.

Nyomok

Helyezzünk egy-egy jégkockát a bútorlábak szőnyegbe süppedő mélyedéseibe; várjuk meg, amíg felolvad, majd egy kefével dörzsöljük át az érintett felületet.

Maradékból frisset

A felmelegített köretek, például a rizs gyorsan kiszárad a mikróban, ezért érdemes előtte jeget tennünk a rizshalomba, ami meggőzöli a köretet, így újra friss lesz az étel. Ezt az eljárást kipróbálhatjuk más gabonaköretnél is.

Öntözz jéggel

Megkönnyíthetjük a nehezen elérhető helyeken lévő szobanövények öntözését, ha a cserépbe teszünk egy marék jeget. Ezzel a technikával még azt is megelőzhetjük, hogy öntözéskor véletlenül a cserép mellé folyjon a víz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.