Egyre népszerűbb a turisták körében Adolf Hitler egykori nyaralótábora, ami a németországi Rügen szigetén, a Balti-tenger partján található.

Adolf Hitler 1936-ban rendelte el az óriási betonkomplexum építését, hogy 20 000 nácinak biztosítson rekreációs lehetőséget. Az építkezés végül a második világháború kitörésével, 1939-ben leállt.

A nyaralóknak éjszakánként 100 fontot, azaz közel 50.000 forintot kell kifizetnie ahhoz, hogy a Prora Solitaire Apartments & Spa egykori náci üdülőtáborában szálljanak meg. Az online értékelések alapján a legtöbben nagyon szeretik a helyet és bátran ajánlják más turistáknak is.

Légi fotó a komplexumról (2018-as felvétel)Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Stefan Sauer

Az egykori náci üdülőtábort igazi luxusszállodává alakították át, ami nagyszerű kikapcsolódást kínál az itt megszállóknak, a komplexum a németországi Rügen szigetén, a Balti-tenger partján található - írja a Daily Star. 

„Összességében nagyszerű volt az itt tartózkodás. Fantasztikusan szép apartmanban szálltunk meg,  kilátással a vízre. Az egész komplexum és az szobánk is nagyon jól felszerelt és tiszta volt" - olvasható az egyik család értékelése.