Egy Z-generációst nem érdekli a vezető beosztás: a munkában teljesen más fontos számára

Fotó / Shutterstock -
munkaerőpiac ranglétra magánélet Z-generáció fizetés
A milleniumi és a Z generációs alkalmazottak egészen másképp állnak a munkaerőpiacon és a ranglétrán betöltött helyükhöz, mint a korábbi generációk. Kevésbé (vagy inkább másképpen) karrieristák, és a szabadságot sokkal többre értékelik a pénznél és a felelősségnél.

Amíg egy felnőtt, dolgozó ember 30-40 éve megtehette, hogy a munkabéréből egy ideig gyűjtögetve ingatlant vásároljon magának, addig ma ez csak hitellel lehetséges.

Ez pedig sok fiatalt késztet arra, hogy újraértékelje a munkához való viszonyát: azt állítják, nem fontos mindenáron vezető beosztásra törekedniük.

De hogy volt ez régen? Elkezdte valaki a ranglétra alján, majd közép-, onnan pedig felsővezető lett. Ez utóbbi már szép fizetést és sok juttatást jelentett és nagyobb felelősséggel is járt.

A TikToker Kyyah Abdul arról beszélt, hogy a junior pozíció belépő a magasabb pozíciók világába, ami igaz is, de úgy véli,

a közép- és felsővezetői állasok már nem adnak annyi pluszt, mint korábban: bár több fizetéssel jár, de nem annyival, hogy megérné a hosszabb munkaidőt és nagyobb felelősséget.

Abdul egyébként szemléltetésképpen elkészítette a vállalati struktúra diagramját a munkával és a fizetéssel együtt, az alkalmazottól a felsővezetőkig.

A Z generáció tagjainak más a prior, mint a korábban születetteknek Fotó / Shutterstock

Összességében a milleniumi és a Z-generáció a korábbi nemzedékeknél jobban koncentrál a munka és magánélet egyensúlyára, és a legtöbben biztosan nem áldoznák fel a szabadságukat azért, hogy nagyvállalatok kizsigerelt rabszolgái legyenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.