Fizess a mobiloddal egy érintéssel

Forrás: Mastercard -
pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye, mindig nálad van a mobilod? Tudtad, hogy akár a telefonod is használhatod egyérintéses fizetésre az üzletekben? Fizess mobiloddal gyorsan, kényelmesen és biztonságosan a termináloknál, így a bankkártyát akár otthon is hagyhatod.

Az okostelefon a mindennapjaink részévé vált. Ezt használjuk jegyzetfüzet helyett, térképként, fotózunk vele, híreket olvasunk, csetelünk, blogolunk rajta, és még sorsolhatnánk a felhasználási módokat. Egy digitális átalakulás részesei vagyunk, amelyben a mobil minden eddiginél nagyobb szerephez jut. Sokan ismerik fel, hogy úgy is fizethetnek a mobiljukkal, hogy nincs náluk a bankkártyájuk.

Forrás: Mastercard

Pénztárca helyett mobil?

Ha mobillal fizetsz, nem kell magadnál tartanod a bankkártyád, sőt, a pénztárca is otthon maradhat. Így könnyebb lesz a táskád, és sok bosszúságtól is megkímélheted magad.

Nyáron sokan megyünk fesztiválra, és ilyenkor törekszünk rá, hogy minél kevesebb dolgot kelljen magunknál tartani. Te is így vagy ezzel? Ha a buli legjobb pillanatait úgyis a mobiloddal örökíted meg, a vaskos pénztárca cipelése helyett nem egyszerűbb szintén azzal fizetni? Ha pedig külföldre utazol, az érintéses fizetésre alkalmas mobilod valóban Jolly Joker, a technológia ugyanis nem ismer határokat: külföldön ugyanúgy fizethetsz az egyérintéses termináloknál, ahogyan itthon.

Forrás: Mastercard

Amikor sportolsz, akkor végképp nem hiányzik a pénztárcád. Ha szeretsz futni, lehet, hogy már most is használsz az okostelefonodon futóalkalmazást, GPS-es követést és térképet, vagy éppen zenét hallgatsz a telefonról kocogás közben. Újabb előny, hogy a mobilt a boltokban vásárlásra is használhatod, amikor például hazafelé beugrasz a kisboltba egy üveg ásványvízért.

Ha kisgyermeked van, biztosan ismerős a szituáció: sorban állsz a boltban, kezedben a gyermeked, és próbálod a táskából előkotorni a pénztárcád. Mennyivel egyszerűbb lenne csak kikapni a telefont a zsebedből, elegánsan odatartani a terminálhoz, és nem bajlódni a visszajáróval.

Mi szükséges ahhoz, hogy mobillal fizethess az üzletekben?

Az egyérintéses mobilfizetéshez legalább 4.4-es verziószámú Android operációs rendszerrel rendelkező, NFC képes mobilkészülékre, egy mobiltárca alkalmazásra és az alkalmazásba regisztrálható Mastercard® bankkártyára van szükséged. Rengeteg egyérintéses elfogadóhely van országszerte, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint Magyarországon már több mint 87 ezer terminálnál fizethetsz egyetlen érintéssel, akár a mobiloddal is.

Forrás: Mastercard

Gyors, kényelmes és biztonságos mobilfizetés a termináloknál

Az üzletekben elérhető mobilfizetés egyszerű: csak érintsd a telefonod a terminálhoz, ugyanúgy, mint az egyérintéses bankkártyád. Ez a megoldás ugyanolyan biztonságos, mint ha a bankkártyával fizetnél, sőt, további biztonsági megoldások is beállíthatók. Az okostelefonon nem tárolódik fizikai kártyaadat, a fizikai kártyaszám helyett egy virtuális kártyaszámot használunk a fizetési műveletekben. Ha pedig bármilyen rendellenes fizetést észlelsz, a már megszokott módon le tudod tiltani a bankkártyát a bankodnál.

További információ: www.mastercard.hu/mobilfizetes

Válaszd a mobilfizetést, és dobd fel a napod egy érintéssel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.