Piknikezz a Repülők árnyékában!

Forrás: RepTár Szolnok Nkft. -
pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Piknikezz a repülők árnyékában a Szolnoki Repülőmúzeumban a RepTárban július 8-án! A különleges családi nap számtalan érdekességgel várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt! Tudtad, hogy több tíz méter magasba is emelkedhetsz a darumadárral? Lézeres raptor harcot vívhatsz a Pákozdi Katonai Emlékparkfoglalkozásán? A Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület vizslái különleges kutyás bemutatót tartanak, melyhez kapcsolódhatnak a nézők is. Repcsis csillámtetkó és a látványos, majd 7 méter átmérőjű kooperációs ernyő is a magasba lendül majd. Egész nap lélegzetelállító fizikai kísérletezésben lehet élménye a látogatóknak a népszerű szertár oldal vezetőjével, Zsíros László Róberttel, akik például házi készítésű napenergiával működő hőlégballonját is bemutatja majd a nagyérdeműnek. Lesznek itt drónok, szelfizzhetsz a MiG-29-essel és még sok meglepetés vár ezen a családi szombaton, csak győzzétek végig járni!
Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

Tavaly Közép-Európában is páratlan kiállítóhely nyílt meg Szolnokon, a RepTár. Az interaktív repüléstörténeti kiállítóhely az Év Turisztikai Attrakciója lett, egyáltalán nem véletlenül.
Kiemelkedő népszerűségét egyediségének: a magyar katonai repülés 105 éves történetét interaktív eszközökkel bemutató kiállításának, a számtalan repülőgépnek, a magasfokú szakmai munkának, a látogatóközpontú szemléletnek köszönheti. A RepTár célcsoportja egyáltalán nem titkoltan a családok, így még inkább értékelendő, hogy a repülőmúzeum parkolója ingyenes.

Július nyolcadika a RepTár rövid, ám igencsak mozgalmas történetében is kiemelkedő nap lesz. Az első RepTár Piknik alkalmával a már meglévő élményelemek mindegyike kipróbálható: a katonai akadálypálya, a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor és a MiG-21 pilótapont. Mindezek mellett újabb attrakciók is várják a vendégeket: leleplezik a RepTár legújabb büszkeségét, egy MiG-29-es vadászgépet.

A Felelős Szülők Iskolája szervezésében számtalan élménypedagógiai programon vehetnek részt az érdeklődök:

Meghökkentő fizikai kísérletek napenergiával
Zsíros László Róbert, a www.szertar.com alapítója látványos és érdekes fizikai kísérletekkel és két óránként repüléssel kapcsolatos előadással készül, hogy egész nap „elszórakoztassa" a nagyérdeműt. Az interaktív kísérletbemutató előadás, ami kifejezetten a repülés témakörét veszi végig játékos formában (gravitáció, légellenállás, hőlégballon, rakéták, stb.). Egy biztos, a bemutató a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tanulságos és szórakoztató lesz.

Terápiás kutyabemutató – Kékcsillag Segítőkutyás Egyesülettel

Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

A családi délelőttös program – 4 órás program, amiben eredetileg kettő 40 perces bemutató kap helyet.
Minden órában egy-egy 20 perces bemutató, majd 40 perces "kiállás", amikor is lehet kutyát simizni is.

Programbontás:
9:00-9:20-ig első bemutató: Trükkös kutya – Láttál már olyan kutyát, aki tud karikatornyot pakolni? Felismer különböző tárgyakat? Speciálisan képzett kutyáink most bemutatják, hogy mi mindenre képes leghűségesebb társunk, a KUTYA!
10:00-10:20-ig második bemutató: Interaktív sport játékok terápiás kutyákkal (akár komplett családok is beállhatnak).
11:00-11:20-ig harmadik bemutató: Tanulni terápiás kutyákkal – élmény foglalkozás, betekintés a kutyával asszisztált fejlesztő programokba (ide is akár komplett családok is beállhatnak a feladatok végrehajtásához)
12:00-12:20-ig negyedik bemutató: Akadályverseny terápiás kutyák bevonásával: legyen a Te csapatod a győztes /családok is versenyezhetnek/

Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

Mivel kutyás csapat vagyunk ezért, minden család, aki valamelyik bemutatón részt vesz, és szeretne részt venni sorsoláson, kap tombolát, amivel értékes Julius k9-hámot lehet nyerni kutyusuknak, vagy a család/barát kutyájának, ha nekik nincs is.
(12:45-kor kisorsoljuk egyik kutyusunk segítségével.)

Pákozd- Katonai Emlékpark bevonásával – 4 aktivitás egy helyen
Aki nem lép egyszerre...- katonai kiképzés

Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

Alaki kiképzés az 1848/49-es szabadságharc harcalaki mozzanataiból
Ez magába foglalja a korszak és katonai érdekességeinek rövid bemutatását, valamint a hiteles korabeli (magyar nyelvű) vezényszavakkal történő alaki végrehajtást, általunk biztosított fapuskákkal (habszivacs szuronnyal). A foglalkozás – igény szerint családokkal, vagy nagyobb csoportban is végrehatható, kb. 20-25 perces időtartamban ajánlott. A sok érdekes információ mellett biztosítja az együtt végrehajtott mozdulatok sikerélményét is.

A foglalkozáshoz fapuskákat és a szabadságharc időszakára jellemző hatású "egyenruha-szerű" mellényeket, sapkákat biztosítunk, melyekben fényképezkedésre is lehetőség van
A programelem történelmileg hiteles, a Görgey Artúr által lefordított, eredetileg német nyelvű harcalaki szabályzatban foglaltak szerint valósul meg.

Raptor lézerpuska – Taktika – kaland – Biztonság (célbalövés)

Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

A KEMPP legújabb szolgáltatása a lézerharc. A Raptor lézerharc egy szimulációs stratégiai kalandjáték, amit kortól, nemtől függetlenül bárki játszhat. A játékeszközök infravörös jellel működnek, mint egy TV-távirányító, teljesen veszélytelenek a játékosokra és azok környezetére. A lézerharc az amerikai hadsereg által, gyakorlatozásra kifejlesztett fájdalommentes módszer, mely az 1980-as évek derekán indult világhódító útjára.
Mivel nem ismerjük a rendezvény helyszínét, adottságait és lehetőségét, ezért 2 db lézerpuskát tudunk a rendezvényre biztosítani, ahol célbalövésben próbálhatják ki az érdeklődők a Raptort.
Szabadtéren kézigránát-dobó gyakorlat, mely a kézigránát története és működése bemutatásával kezdődik, majd ezt követően a résztvevők 42M mintájú (nyeles), illetve F1 (ismertebb nevén: kukorica-gránát) gránáttal célba dobást hajtanak végre, melyet egyéni, illetve csapatverseny formájában is meg tudunk rendezni. A program vezetőjét, illetve a kézigránátokat és a célanyagokat is biztosítjuk.
Vetélkedő – Családok részére hadtörténelmi teszt és huszárság történeti vetélkedő (szükséges felszerelések biztosításával).
Ezen kívül még számtalan élményben lesz része a vendégeknek, mint például drónbemutató, mászófal és „helikoptertúra".
Inkább a repüléshez, semmint a katonáskodáshoz kerülhet közelebb az, aki felszáll a Darumadárra. Ezzel akár több 10 méteres magasságba lehet emelkedni, hogy mindenki úgy élhesse át a repülés élményét, akár egy madár.
A drónok katonai alkalmazása több évtizedes, néhány éve már a civil életben is egyre inkább megtalálható. A pilóta nélküli repülő alkalmatosságok is bemutatkoznak a RepTár Pikniken. A Vagon Színpadon pedig bábelőadás zajlik, a RepTár fölött pedig helikopterek „húznak át".
Ahogy a rendezvény nevében is benne van, bárki leterítheti plédjét a MiG-ek árnyékában, piknikezhet a kiállított repülők között. A RepTár Piknik reggel kilenctől 18 óráig várja látogatóit, este nyolckor a Quimby koncertje zárja a napot, erre már megvásárolhatók a jegyek a repülőmúzeum recepcióján.

A személyautóval, busszal érkezőket díjtalan parkoló várja, a szolnoki vasútállomástól pedig közvetlen buszjárat (14-es számú) indul, amely a repülőmúzeum bejáratánál áll meg.

A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak.

www.reptar.hu

Programbontás
RepTár Piknik: július 08.
9:00-18:00-ig

Belépő 1 000 Ft, 6 év alatt ingyenes
RepTárs Klubkártyával ingyenes belépést biztosítunk

Állandó programok

  • BigAirbag
  • Darumadár
  • Happycopter
  • Oculus Rift
  • Mászófal csúszópályával
  • Helikopter túra – Csőrike, Mi-8P, Mi-8T,
  • Akadálypálya
  • 4D mozi
  • MiG-29 szimulátor
  • Toborzó pont
  • Kooperációs ernyő
  • Raptor Lézerharc
  • Szertár fizika
  • Drón bemutató
  • Oldtimer kiállítás

Időpontos programok

9:00 MiG-29 leleplezés

Kutyajó pont – kutyás foglalkoztató

09:30 Trükkös kutya
10:30 Sportjáték a kutyákkal
11:30 Élményfoglalkozás a kutyákkal
12:30 Akadályverseny

Vagonszínpad – Kiss Ágnes bábelőadásai

13:00 Halálian jó történet
16:00 Fekete kisasszony

DoggyAndi youtuber Live
11:00 – 15:00 szelfi és autogram

Mozdulj Gamer Mozgalom számháborúja

16:45 a háború kitörése – (helyszíni regisztráláshoz kötött)

Quimby élő nagykoncert
20:00-22:00-ig külön koncertjegy megvásárlásával látogatható!
Ára: 2 600 Ft
Kapunyitás 18:30
Bejárat a parkoló felől

Forrás: RepTár Szolnok Nkft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.