Fedezd fel az országot Kajlával, a mesebeli vizslával!

Forrás: MTÜ -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 nyarán indította útjára a kifejezetten gyermekeknek szóló, Hol vagy, Kajla? című nyári kampányát, azzal a céllal, hogy minél több általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben. Kajla 2020 augusztusától online családi bajnokságra invitál, ahol virtuálisan utazhatod körbe Magyarországot, miközben azt is kiderítheted, mennyire ismered hazánkat. 
Forrás: MTÜ

A gyerekek imádják Kajlát

A Hol vagy, Kajla? program keretén belül az alsósok 2019-ben a bizonyítvánnyal, az elsősök pedig a tanév elején, szeptemberben kapták meg Kajla útlevelüket. A kajla.hu oldalon megtalálható, hogy hol, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe, és ebbe gyűjthetik a meglátogatott helyeken szerzett pecséteket is. Ha esetleg valaki nem találná az útlevelet, és most szeretné használni, újat igényelhet.

Jelenleg csaknem félmillió útlevél van forgalomban, és 50 000 Kajla kör kiadvány érhető el országszerte. A kampány népszerűségét mutatja, hogy a MÁV járatait július 22-ig már több mint 10 000, a MAHART és a BAHART hajóit pedig összesen csaknem 1000 gyerek vette igénybe Kajla kedvezménnyel az idén.

Kajla - online családi bajnokság

A bajnokságon kiderítheted, mennyire ismered Magyarországot! Mutasd meg tudásod az élő, online, családi kvízen, és nyerj!

A játék egy kvíz alapú, több fordulós online bajnokság. A cél, hogy a Kajla-körök indulása mellett azoknak is élményt nyújtson, akik most esetleg nem tehetik meg, hogy kiránduljanak, de ez a virtuális utazás, honismereti játék meg is hozhatja a kedvet a családoknak az utazáshoz. A bajnokságra augusztus 4-től lehet regisztrálni a vetélkedő weboldalán:bajnoksag.kajla.hu

Belépés után pedig a meghirdetett 3 időpontban indul a játék, ahol valós időben mérik össze tudásukat a családok az ország minden tájáról. A 3 fordulós bajnokságot élőben, a játék weboldalán Szente Vajk vezeti majd.

Játékidőpontok: 2020.08.07. péntek 19:00, 2020.08.14. péntek 19:00, 2020.08.28. péntek 19:00

Nyeremények:
- 20 darabos makett szett + a hozzá kapcsolódó Magyarország térkép
- Kajla memória játék

A Kajla körök az egész családnak élményt adnak

A Kajla körök keretén belül pecsétet és karikákat gyűjthetnek itt a gyerekek. A kampány középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák, családbarát kirándulóhelyek állnak, amelyek a kisgyermekes családok részére is könnyen bejárhatók. A program egyrészt népszerűsíti a környezettudatos természetjárást, és ezzel együtt a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja.

A Kajla körök olyan tematikus tanösvényeket, körtúrákat, családbarát kirándulóhelyeket ajánlanak a kisgyermekes családok részére, amelyek 1-2 óra alatt is teljesíthetőek, könnyű tájékozódást kínálnak, és tartalmaznak egy olyan "központi élményt", amely felkelti a gyerekek érdeklődését, legyen ez erdei játszótér, erdei vasút, vadaspark.

A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők. A túrákról részletesen itt olvashatsz.

Idén 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket és hamarosan már a hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé a kisebbeknek, interaktív tányéralátét formájában.

Díjmentes utazás Kajlával

A program keretében 2020. július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART útvonalain. Idén is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

Építkezés a Kajla makettel


Újdonság a Kajla makett, amelyben a családok a makett.kajla.hu weboldalon díjmentesen igényelhetnek egy-egy makettcsomagot, mely olyan kártyákat tartalmaz, amelyekből 3D-ben összeállítható, „felépíthető" egy-egy kiemelt hazai nevezetesség. Ennek a határideje 2020. augusztus 20.

Forrás: MTÜ

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.