Mennyei kutyakeksz recept házilag bundás kedvenced legnagyobb örömére

Forrás: https://unsplash.com/ -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy valamiben minden gazdi egyetért: a kutyusok imádják a hasukat, és soha nem tudnának nemet mondani egy-egy finom, húsos csemegére. Bár a boltok polcain rengeteg különféle jutalomfalatot találsz, miért ne lephetnéd meg mancsos családtagodat házi készítésű, egészséges, szívvel-lélekkel megalkotott nyalánksággal? Íme egy egyszerű, de nagyszerű kutyakeksz recept, amit kutyusod garantáltan őrületes farokcsóválással hálál majd meg!
Forrás: https://unsplash.com/

Csak egészségesen!

A házi készítésű ínyencségek egyik nagy előnye, hogy pontosan tisztában lehetsz a keksz hozzávalóival (és azok minőségével), tehát biztos lehetsz benne, hogy tényleg csak a legjobbat adod kutyusodnak mindenféle felesleges adalékanyag vagy szükségtelen összetevő nélkül. Mindez persze kizárólag abban az esetben segíti négylábú családtagod egészségének megőrzését, ha az egy egyébként egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást egészít ki. De mit is jelent ez a kutya esetében?

Hogy megértsük kedvencünk táplálkozási igényeit, vizsgáljuk meg kicsit távolabbról a kérdést! A kutya és őse, a farkas génjei máig 99%-ban megegyeznek, és bár küllemük nem tükrözi ezt maradéktalanul (Gondolj csak bele, mennyi különféle kutyafajta létezik a világon!), ösztöneik és jellemvonásaik annál inkább! Ahogy a farkas, úgy a kutya is húsevő, amit emésztőrendszerének sajátosságai is tökéletesen példáznak. Nem véletlen tehát, hogy az ebek minden esetben a húsos falatokat részesítik előnyben, hiszen számukra a hús a legkönnyebben emészthető eleség és a legfontosabb tápanyagforrás. És bár természetesen sok egyéb szempontnak is meg kell felelnie a kutya eledelének ahhoz, hogy az valóban megfelelő legyen számára, a magas hústartalom alapvető követelmény!

Legyen húsos, legyen szaftos és legyen ínycsiklandó!

Ez a kutyakeksz éppen ilyen, hiszen az alapjául szolgáló nedves kutyaeledel is! A nyalánkság elkészítéséhez szükséged lesz 100 gramm PLATINUM prémium nedves kutyaeledelre, ami már önmagában tartalmaz mindent, amire kedvencednek szüksége lehet. A PLATINUM MENU nedvestápok ugyanis legalább 83% kiváló minőségű friss hús/friss hal felhasználásával készülnek vágóhídi hulladék vagy nyesedék nélkül! Mivel nem tartalmaznak hozzáadott vizet, tápanyagtartalmuk is kiemelkedően magas, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egy 375 gramm kiszerelésű PLATINUM MENU nedves eledel tápanyagtartalma megfelel egy 800 grammos, prémium nedvestáp tápanyagtartalmának! Ha pedig egy házi finomság ilyen szuper alapanyagból készül, azzal nem lehet hibázni! Lássuk, hogyan is készül ez a különleges nasi!

A kutyakeksz hozzávalói

- 100 g PLATINUM nedves kutyatáp

- 50 g főtt édesburgonya (lehetőleg még előző nap főzzük meg)

- 10 g chia mag

- 20 g kókuszreszelék

- ¼ alma

A kutyakeksz elkészítése

A PLATINUM MENU-t és a főtt édesburgonyát villával dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a chia magot, a kókuszreszeléket, a lereszelt almát és a fűszereket. Alaposan gyúrjuk át a masszát egy egynemű tésztává, majd pihentessük egy órát a hűtőben folpack fóliába csomagolva. Pihentetés útán nyújtsuk ki a tésztát, majd készítsünk tetszőleges formájú kekszalapokat! A megformázott kekszeket 160 ºC –ra előmelegített sütőben süssük 35-45 percig! A keksz hűtőben tárolva 3-4 napig fogyasztható!

A kutyakeksz bármelyik ízű PLATINUM MENU nedvestáppal elkészíthető, így kutyusunkat újabb és újabb ízekkel lephetjük meg! Kacsa + pulyka, sertés + pulyka, pulyka + lazac, csirke, marha + csirke, hal + csirke, tiszta hal... mennyi remek finomság!

1,27 kg friss hús 1 kg száraz kutyatápban

Bizony, a nedves eledelek mellett a PLATINUM prémium száraztápok is magasra teszik a mércét! Minden egyes kilogramm PLATINUM száraz kutyatáp ugyanis 1,27 kg friss, emberi fogyasztásra is alkalmas hús felhasználásával készül, hiszen pontosan tisztában vannak vele, mire is van szükségük a bundás családtagoknak! A teljesértékű kutyaeledelek legalább 70% friss hústartalommal rendelkeznek, amelyhez kizárólag a legkiválóbb alapanyagok, és sok-sok értékes, egészséges összetevő kerülhet, így bármely korú és fajtájú kutyus bátran fogyaszthatja azokat. A kutyatápban lévő hidegen sajtolt olajok, valamint a friss húsban található zsírok többek között az optimális zsíregyensúlyért felelnek, a zöldhéjú kagyló kivonat, a K1-vitamin, és a sok egyéb értékes gyógynövény gondoskodik kedvencünk ízületeinek, immunrendszerének, szőrének és bőrének védelméről és egészségéről.

Forrás: https://www.platinum-natural.hu/

A PLATINUM receptúrának köszönhetően a prémium kutyaeledelek nem tartalmaznak adalékanyagokat, illat- és ízfokozót, ráadásul gluténmentesek, az ibériai sertés, valamint marhás eledelük egyben gabonamentes is! Ahogy az összetevőkre, úgy az eledelek elkészítésének folyamatára is óriási hangsúlyt fektetnek! A legtöbb száraztáp ugyanis ún. extrudálással készül, ami magas hőfokot és nyomást feltételez, mely során a természetes tápanyagok elvésznek az eledelekből. Ezzel szemben a PLATINUM kutyaeledelek természetes összetevőinek minőségét 90 °C-on történő, kíméletes párolási folyamattal őrzik meg, amelyet követően a kutyatápokat szőbahőmérsékletűre hűtik, majd légmentesen és atkamentesen csomagolják. Így marad az eledel húsos és szaftos az első falattól az utolsóig! Köszönhetően az alapanyagok magas minőségének, valamint az elkészítés folyamatának, az eledelek könnyedén emészthetők, nem duzzadnak meg a kutyus gyomrában, így nem okoznak puffadást és minimálisra csökkentik a gyomorcsavarodás esélyét. Erről egy izgalmas kísérletet is rögzítettek, amely során a PLATINUM prémium száraz kutyatápokat vetették össze más szárazeledelekkel.

Lepd meg kedvencedet a PLATINUM ínycsiklandó száraz vagy nedves eledeleivel! A különböző ízeket és kiszereléseket a PLATINUM kutyatáp webáruházban megtalálod, ahonnan egyszerűen, gyorsan és biztonságosan rendelheted házhoz az eledeleket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.