Már milliók számát szerezték meg a csalók, nehogy bedőlj nekik!

Forrás: Thinkstock -
átverés SMS csalók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csomagküldős SMS-nek tűnő üzeneteket küldtek emberek millióinak a csalók, így jutottak hozzá az adataikhoz. A magyar hatóságok mellett az Europol is nyomoz az ügyben.

Már Magyarországon is sokan kaptak olyan üzenetet, amely egy állítólagos csomag megérkezéséről értesít. Egy linket is tartalmaz, amellyel egy alkalmazást lehet letölteni, csakhogy ezzel a bűnözők hozzáférnek mindenhez, ami a telefonunkon található, akár a banki alkalmazásokhoz is.

A fotó illusztráció Forrás: Thinkstock

A malware vírus először év elején Spanyolországban jelent meg, ott pár hét alatt 60 ezer telefont ért el, és 11 millió ember telefonszámát szerezték meg. Már hazánkban is nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya, az Europollal és a spanyol hatóságokkal együttműködve - tudatta a police.hu

A rendőrség mindenkit arra figyelmeztet, csak akkor nyissa meg a linket, ha biztos benne, hogy attól a csomagküldő szolgáltatótól érkezett, amelytől valóban rendelt. Ellenkező esetben töröljék az üzenetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.