komfortzóna adrenalin hullámvasút repülés görkorcsolya kajak Superman extrémsport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki hinné, hogy az extrém sportokon belül még van egy külön kategória, ahol az extremitás már tényleg az őrültséggel határos. Íme, néhány sport a józan ész határain túl!

Hullámvasút-korcsolya

A német származású Dirk Auer a sport feltalálója. Az adrenalin szerelmesét egyébként már a világ egyik leggyorsabb járművének számító Dragster is vontatta görkorcsolyával, amikor is 256 km/h sebességre gyorsult fel. Azt talán nem is kell említeni, hogy egy apró kis hiba milyen következményekkel járt volna. Ő találta ki a hullámvasútkorit is. Habár itt „csak” 90 km/h volt a végsebessége, egy biztos, ez is bőven elég ahhoz, hogy egy átlagos ember elmondhassa: kimozdult a komfortzónájából.

Superman-repülés

A Flying Fox nevű őrületet Új-Zélandon találták ki. 175 méter magasan egy nagyjából egy kilométer hosszú kötélpályán Superman-pózban indulhatsz el meredeken lefelé a nagyvilágba, néhol a 160 km/h sebességet is elérve. A pálya végéhez érve a hátrafelé száguldást is megtapasztalhatod. A látvány pedig mindeközben fenséges. A sport egyébként a közeli Ausztriában is kipróbálható.

Légkajak

Miles Daisher a legtapasztaltabb bázisugró a világon. Több ezer bázisugrás és ejtőernyős ugrás van már a háta mögött, így nem is csoda, hogy folyamatosan újabb dolgokat talál ki. Ő alkotta meg például a levegőben kajakozást. Egy normál bázisugrásnál testtartástól függően 190–260 km/h közötti sebességek érhetők el. Kajakkal ez 160 km/h-ra csökken, így az ugró több időt tud a levegőben tölteni. Az egyensúlyozás viszont nagyon fontos ebben a sportban, csak tapasztalt ugróknak ajánlott. Miles először hidakról próbálta ki az új technikát, majd engedélyt kapott a repülőből való ugrásra is.

Szaunaszeánsz – Ha különleges élményre vágysz!http://www.life.hu/elmeny/20160218-a-szaunaprogram-kulonleges-elmenyt-nyujt.htmlA hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A 15 perces szeánsz olyan impulzusokkal tölt fel, amitől új emberként fogsz kilépni a kabinból. Élmény--Pin-up lányokká változtatta kedvenc Disney-hercegnőinket egy művészhttp://www.life.hu/elmeny/20150911-andrew-tarusov-muvesz-pin-up-lanyokka-valtoztatta-kedvenc-disney-hercegnoinket.htmlVagány pin-up lányokká formálta mindenki kedvenc hercegnőit egy Los Angeles-i művész, Andrew Tarusov. Élmény--5 egyszerű lépés, amivel megváltoztathatod az életedethttp://www.life.hu/elmeny/20160303-par-lepes-amivel-egyszerubb-boldogabb-lesz-az-eleted-tippek-tanacsok-bakancslista.htmlA kiegyensúlyozott pillanatok sokszor csak rajtad és a hozzáállásodon múlnak. Pár apró lépéssel közelebb kerülhetsz egy boldogabb élethez. Élmény--Íme, 33 dolog, amitől te is boldogabb lehetsz!http://www.life.hu/elmeny/20160211-ha-ezeket-a-dolgokat-teszed-sokkal-jobb-lesz-az-eleted-pontok-melyeket-te-is-fogadj-meg.htmlA kutatás, melyből az derült ki, hogy akár hétköznapi tevékenységek is kiválthatnak belőlünk földöntúli örömet, öt évig tartott. Több tízezer ember vett részt a dologban, a végeredmény pedig igen tanúlságos. Élmény--Elképesztő, amit ez a lány a nyelvével művel - Videó!http://www.life.hu/elmeny/20160114-ilyet-tuti-nem-tudsz-a-nyelveddel-extrem-produkcio-kepes-egy-fiatal-lany-video.htmlSokan se az orrrukat, se a könyöküket nem tudják megnyalni a nyelvükkel. A 18 éves Adrian Lewisé ezek közül bármelyiket megcsinálja, sőt, még többet is! ÉlményThinkstockZárd üvegbe a legszebb élményeidet jövőre! Így készül az emléküveghttp://www.life.hu/elmeny/20141231-keszits-emlekuveget-befottes-uvegbol-es-papirra-irt-emlekekbol.htmlVannak, akik naplójukban jegyzik le emlékeiket, megint mások egy kis ládikában gyűjtik össze őket, és akadnak, akik a fejükben őrizgetik legszebb élményeiket. A Life.hu most mutat egy újabb trükköt, hogyan zárhatod egyetlen üvegbe legszebb történeteidet. ÉlményOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.