Lábujjszkander, köpőbajnokság és bombaugró verseny – A legbizarrabb extrém sportok

szkander köpés extrém sport lábujj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő versenyeket rendeznek szerte a világban. Olyanokat, amelyeket a legőrültebb álmainkban sem tudnánk kitalálni, így ezeket joggal hívják extrém sportoknak. Nézzük a legbizarrabbakat!

Köpőcsövezés

1971 óta minden júliusban megrendezik a köpőcsövezés világbajnokságát az angliai Witchamben. A csövek sokfélék, már a lézercélzós változatot is kitalálták. Lőszerként borsószemeket használnak, amiket egy 30 centiméter átmérőjű gitt céltáblába lőnek. Ebbe ugyanis beleragadnak a szemek. A versenyre bárki benevezhet, van gyerek, női és csoportos kategória is. A nevezési díjakból befolyt összeget jótékony célokra fordítják.

Lábujjszkander

A 70-es évek Angliájában egy másik őrült versenyt is kitaláltak, mégpedig a lábujjszkandert. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték. Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában tartották a versenyeket 2003-ig, majd Bentley Brook Innbe költöztették. Azóta hivatalos szabályzat alapján rendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A teljes bevételt beteg gyermekek táboroztatására ajánlják.

Bombaugró verseny

Úgy látszik, Kanadában sem kell messzire menni egy kis bolondozásért. Torontóban rendezik meg évről évre a Nemzeti Bombaugró Bajnokságot. Mivel a versenyt egy rágógumi cég szponzorálja, ezért a 2000 dolláros díj mellett egy évre elegendő rágót is kap a nyertes. A bírók nemcsak az ugrást pontozzák, hanem a választott zenét, a jelmezt, az ugródeszkára való kitáncolást, a felcsapódó vizet, és persze az ugrás keltette hullámokat is. A versenyzők 5 méter magasról ugranak.

3 cukormentes édesség, amit az áprilisi kihívás alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160405-3-cukormentes-edesseg-amit-aprilisi-kihivas-alatt-is-fogyaszthatsz.htmlAz áprilisi kihívást sokan különösen nehéznek ítéltétek. Nem is csoda: egy-egy finom falat édességet, ha nem is többet, mindennap szívesen fogyaszt az ember. Erről nem is kell teljesen lemondani áprilisban sem, ugyanis vannak olyan egészséges finomságok, amelyekben semmi hozzáadott cukor nincs. Ez Zsír!--Unod a monotonitást? Dobd fel a futást extrákkal!http://www.life.hu/ez-zsir/20160405-futas-extrakkal-ha-mar-unod-a-monotonitast.htmlHa már unod a megszokott ritmust, turbózd fel a futást újfajta elemekkel. Lássuk, hogyan küzdhetsz a monotonitás ellen! Ez Zsír!--Kipróbáltuk: fitfutballhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160401-kiprobaltuk-fitfutball-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.html Soha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a fitfutball kerül terítékre. Ez Zsír!--Készen állsz az újabb kihívásra? Áprilisban lemondunk az édességről!http://www.life.hu/ez-zsir/20160329-az-aprilisi-kihivasban-minden-edessegre-nemet-mondunk.htmlA kihívás éve a harmadik próbatételhez érkezett. Április havában nemet mondunk mindenféle édességre: süteményekre, tortákra, csokikra, cukrokra. Kövesd a következő 5 pontot. Ez Zsír!--Ezért élnek száz évig a japánok – Lesd el az étkezési szokásaikat!http://www.life.hu/ez-zsir/20160329-lesd-el-a-japanok-taplalkozasi-szokasait.htmlA japánok köztudottan nagyon egészségesek, a várható élettartam alapján a második helyen állnak, és mindössze a lakosság 3,5 százaléka elhízott. Szakemberek szerint a titkuk abban rejlik, hogy az étrendjük gabonában és szénhidrátban gazdag. Ez Zsír!--Papp Melinda fitneszmodell: "Betartom a játékszabályokat, de élhető életet szeretnék"http://www.life.hu/ez-zsir/20160325-papp-melinda-fitneszmodell-az-egeszseges-eletmodrol-meselt.htmlA 22 éves Papp Melinda két versenyszezonon van túl. A sport és az egészséges életmód számára szívügy, de az állat- és környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás is. Melinda betartja a játékszabályokat, amelyeket egy fitneszmodellnek kell, de mindemellett egy élhető életet szeretne megteremteni. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.