Extrém súlyok – akik a hírnévért zabálnak, és akik az ételfüggőség áldozatai

hírnév extrém túlsúly kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan lelki okokból, de vannak, akik csupán kedvtelésből esznek annyit, hogy akár több száz kilós súlyfelesleget is magukra szednek. Nézzünk néhány rekordert.

Akik a hírnévért zabálnak

Tammy Jung

Rögtön itt egy egészen extrém eset. Tammy Jung a duciságából szeretne megélni, amit annyira komolyan vesz, hogy bizony ő szeretne lenni a világ legkövérebb nője. A 25 éves lány ezért naponta 5000 kalóriát vesz magához, és minden vágya, hogy végre elérje a 190 kilót. Befal mindent, de főleg grillcsirke, fánkok tucatjai és rengeteg sajt szerepel a menüjében. Célja, hogy gyönyörű, kövér nő legyen, aki nem utolsósorban gazdag. A nő ugyanis az interneten eladott fotóiból és videóiból szeretne keresni egy csomó pénzt. A lány egyébként vékony volt tiniként, de egyszer úgy döntött, belevág ebbe a pusztító életmódba, hogy minél gyorsabban meghízzon – a hírnév kedvéért. Barátja, Johan Ubermen még biztatja is őt, sőt, ő eteti a lányt. Segít neki bevásárolni és kalóriadús jégkrémshake-eket készíteni. Az italt általában egy tölcsér segítségével adagolja Tammynek. Az orvosok nem győzik figyelmeztetni, hogy hagyjon fel ezzel az önpusztító életmóddal, de a nő nem hallgat semmilyen tanácsra.

Forrás: Instagram/signaturebbw


Caitlin Finley

Még csak 22 éves, de jelenleg 190 kiló körüli súllyal "büszkélkedhet" a Kentuckyban élő Caitlin Finley. És igen, ezzel keresi a kenyerét is, ahogy Tammy Jung. A lányt az édesanyja maximálisan támogatja, sőt, ő a menedzsere és a fotósa is. Caitlin Finley 10 ezer kalóriát pusztít el naponta, de nem áll meg itt, célja, hogy minél kövérebb legyen, és elnyerje a durván túlsúlyos nőkre bukó férfiak tetszését. A nő rendszeresen jár kivizsgálásokra is, orvosai állítólag eddig nem találtak nála semmilyen, az elhízásból fakadó egészségügyi problémát.

Forrás: Northfoto

Az ételfüggőség áldozatai

Georgia Davis

A 22 éves Georgia Davis a Nagy-Britannia legkövérebb tinije címet is megkapta: legnagyobb súlya ugyanis 330 kiló körül volt 2012-ben, amikor kórházba került. „Több mint 300 kilósan úgy éreztem, nem érek semmit. Egyszerűen feladtam. De a kórházban segítettek, hogy elhiggyem, én is vagyok valaki” – mondta Georgia, akit légzési panaszokkal szállítottak az intézménybe. Ezért egyébként a fél házat le kellett rombolni. Itt a korábbi 13 ezer kalóriás étrendjét 1500-ra csökkentették, így sikerült is megszabadulnia 70 kilótól. Mivel az ételfüggőségével nem tudott leszámolni, a kilók hamarosan újra visszaszöktek rá. Jelenlegi életéről annyit tudunk, hogy most sikerült lefogynia annyira, hogy lábra tud állni, ráadásul rátalált a szerelem a 43 éves Matthew Takel személyében, aki ez fitneszklubban takarító. Vajon a 21 év korkülönbség és a lány méretei nem okoznak túl nagy távolságot közöttük?

Forrás: Northfoto

Nikki Webster

A 33 éves, ételfüggő Nikki Webster 300 kiló volt, amikor elhatározta, hogy kés alá fekszik. Korábban is próbált lefogyni, de a függősége végül mindig felülkerekedett, habár jól tudta, hogy belehalhat. A lány egyébként nagyon haragszik a szüleire, akik mindig szó nélkül kiszolgálták, sőt egy kajaliftet is építettek neki, amelyen keresztül bármikor ételhez tudott jutni. „Soha nem szóltak, hogy mennyire rossz úton járok” – panaszkodott Nikki, aki az életmentő gyomorműtét után 100 kilót fogyott, így már lábra tud állni. Súlya miatt előtte már ki sem tudott kelni az ágyból, szinte semmilyen hétköznapi dolgot nem tudott elvégezni. A gyomorszűkítő műtét után 12 hónap alatt közel 100 kilótól szabadult meg, ami csak a kezdet. Még 100 kilót szeretne fogyni a következő egy-másfél évben, hogy végre normális életet élhessen.

Forrás: Northfoto

Meghalt a világ legkövérebb embere

A 37 éves Andres Moreno volt a világ legkövérebb embere. Kórházba szállításához egy egész csapat férfira volt szükség. A 450 kilós férfi komoly műtétre vállalkozott: zsírfeleslegének egy részét akarta eltávolíttatni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.