Irány a varázslatok birodalma: 10 érdekesség a párizsi Disneylandről

Miki egér Mickey egér Párizs mese Franciaország park Disneyland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked ki a kedvenced? Hamupipőke, Miki egér, esetleg Goofy? Nehéz a döntés! Sok felnőtt a mai napig szívesen nosztalgiázik a jó pár évvel ezelőtt klasszikussá vált mesék között. Disney fantasztikus történetei nemcsak a képernyőkön, hanem a valóságban is léteznek, méghozzá Párizs központjától mindössze 32 kilométerre, Marne-la-Vallée városában. Íme, 10 dolog, amit biztosan nem tudtál a csodák világáról, Disneylandről. 

Találkozz személyesen Miki egérrel!

A parkban 49 játék található, és öt világra osztották. Az összes építmény a Disney Stúdió filmjei és figurái alapján épült, közülük bármelyikkel élőben is összefuthat az ember egy nagyobb séta során.

Forrás: Facebook/Disneyland Paris

Igazi turistacsalogató

Disneyland 1992-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Párizs központjától 32 kilométerre, Marne-la-Vallée városában 56 600 hektáron várja az érdeklődőket. Évente több mint 10,5 millió ember kíváncsi erre a nem mindennapi látványosságra.

Disneyland a macskák birodalma

A park mintegy 300 macska lakóhelye. Mivel az állatok nem ártanak senkinek, a vezetőség úgy döntött, hogy a területen maradhatnak, és az ott dolgozók gondozzák is őket. Még egy külön Instagram-oldal is létrejött ezeknek a cuki négylábúaknak, ide kattintva te is megtekintheted!

Forrás: Instagram/disneylandcats

Az utazás? Gyerekjáték!

Akár Párizs legforgalmasabb repteréről is könnyedén idejuthatsz, hiszen a profi szervezésnek köszönhetően a környékről mindenhonnan indulnak buszok a parkba látogatókért.

Star Wars-rajongó vagy? Te is jól érezheted magad!

A Star Tours egy nagyon jól kitalált, a Star Wars-univerzumban játszódó szimulátor. Ha gyermekként mindig is nagy álmod volt, hogy egy X-Wing-gel berepülj Luke mellett a Halálcsillag híres csatornájába, itt megteheted!

Elsa, Anna és Olaf? Együtt énekelhetsz velük a színpadon!

Ha Jégvarázs-rajongó vagy, nem érdemes kihagyni a Disney Dreams esti show-ját. Több imádott karakter is feltűnik a színpadon, emellett elhangzanak a jól ismert dalok is. Néhány híres mesehős hintón érkezik a helyszínre, és persze fotózkodni is lehet velük.

Itt sosem lehet unatkozni!

Számos étterem, bár, mozi és program garantálja a folyamatos jókedvet. Ha megéheznél, lehetőséged van akár egy Miki egér formájú palacsinta elfogyasztására is. A park vezetősége egész évben tematikus fesztiválokkal készül, mint például Miki egér halloweenpartija.

Forrás: Facebook/Disneyland Paris

Időben érdemes érkezni, különben lemaradsz

Ha mindent ki szeretnél próbálni, akkor már nyitás előtt állj be a sorba. Ide inkább hétköznap, és nem hétvégén érdemes utazni, hiszen ez Európa harmadik leglátogatottabb vidámparkja, milliók kíváncsiak a látványosságaira.

Bizonyos centi felett nincs játék

Érdemes előre tájékozódni a szabályokról, hiszen vannak olyan játékok,amelyek magassághoz vannak kötve. Persze a park mindenkire gondolt: az idősebb gyerekek, például a 10 év felettiek kipróbálhatják a „nagyobbaknak” szánt játékokat is.

Forrás: Facebook/Disneyland Paris

Mesehősök, bazár és kedvenc filmek

Pillanatok alatt Indiana Jones világában, az esőerdők függőhídjain, Aladin kori bazárok sűrűjében, vagy éppen a Karib-tenger kalózhajóján találhatod magad. Kicsit lazítanál? Irány a Robinson család óriási faháza, ahol szintén tematikus programok várják az egész családot.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.