Guminős úszás és biciklis búvárkodás - A legértelmetlenebb extrém sportok

Forrás: Youtube -
őrület guminő extrémsport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy mennyi értelmetlen extrém sportot találtak már fel a nagyvilágban? Rengeteget! De most csak nézzük a három legsokkolóbbat.

Guminős úszás

Az oroszországi Novoszibirszkben a jéghideg Ob folyóban évről évre megrendezik a guminővel úszás bajnokságát, vagyis a Bubble Baba Challenge-et. A néhány lelkes vállalkozó egy péniszbóját kerül meg, míg ezrek figyelik őket a partról. Egyébként nem túl könnyű a vállalkozás, nemcsak a jéghideg víz miatt, hanem azért sem, mert a guminő ugyan jól lebeg a vízen, de úszni eléggé nehézkes vele.

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Víz alatti biciklizés

A biciklivel búvárkodás újabb értelmetlen, ámde vicces sport. A speciális biciklit egy turbo trainer és egy mountain bike keresztezéséből hozták létre, amit egyébként egy brit búvár álmodott meg. A búvársulija medencéjében versenyeztek először, ahol egy mérföldet kellett megtenni 10 percen belül. Az nyert, akinek a legtöbb levegő maradt a plackjában. A versenynek már a tengeri változata is kialakult, ahol mind a hosszúsági, mind a sebességi rekordot egy 67 éves úr tartja.

Forrás: Youtube

Alvóverseny

Egy madridi bevásárlóközpontban a Nemzeti Sziesztabarát Szövetség rendezi meg évről évre a sziesztabajnokságot. A jelentkezők ötösével szundítanak 20 percet, persze szigorú bírói felügyelet mellett. A legelső versenyt egy ecuadori férfi nyerte, aki 17 percet volt képes aludni a zajos plázában, ráadásul a horkolásért és az alvópózáért is pluszpontokat kapott. Ezzel 1000 eurót nyert.

Forrás: AFP/Dominique Faget

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.