Extrém kedvezmények, őrült kuponisták

Forrás: Northfoto -
spórolás kupon TLC extrém Egyesült Államok megtakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kuponozásnak a tengerentúlon komoly hagyományai vannak. Az elszánt családok konkrét nagybevásárlásokat oldanak meg különböző kedvezmények segítségével, ha kell, külön szobát töltenek meg több zsugor kólával, száz doboz mosóporral  és indokolatlanul nagy mennyiségű zacskós keksszel. Ha éppen ezekre a termékekre és mennyiségre volt érvényes a kupon, akkor ez kell a családnak. 

Az őrült kuponozók egy vásárlás alkalmával akár 90-95%-kal is kevesebbet költenek, mint a megvásárolt termékek tényleges összege. Ez azonban azt jelenti, hogy, az árucikkeket általában hatalmas mennyiségben harácsolják össze, és számtalan olyan termék is a kosárba kerül (szintén nagy mennyiségben), amelyek egyáltalán nem létfontosságúak, sőt. Desszertek, nasikák, csipszek minden mennyiségben. Ezeknek a családoknak a lakása felér egy konkrét kis ABC-vel.

Jordan Cox még 20 éves sincs, de már is kuponőrült, a megvásárolt élelmiszereket viszont hátrányos helyzetű családoknak adja Forrás: Northfoto

Őrültség, vagy inkább csodálatra méltó? Mi az előbbire voksolunk. Az amerikai TLC csatornán futó Kuponzsonglőrök című sorozat ilyen elszánt spórolós családokat mutat be. Minden adásban két család vagy személy bevásárlását követhetjük végig, a cél, hogy a kuponok segítségével egy fillért se kelljen fizetniük a pénztárnál.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a műsor legextrémebb szereplőit.

  • A kuponmegszállottság nincs korhoz kötve: az 17 éves Cole ahelyett, hogy suli után a lányokat fűzné, mások kukájában kutat kidobott kuponfüzetek után.
  • A kétgyermekes Kelly a nagybevásárlások előtti este egészen hajnali kettőig fenn szokott maradni. Mint mondja, annyira izgul, hogy nehogy elfelejtsen valamit felírni a bevásárlólistára, és hogy nehogy otthon hagyjon egy kupont, hogy ilyenkor mindig álmatlanul vergődik az ágyában.
Jordan és a kuponjai Forrás: Northfoto
  • Jeff családjában a kuponozásnak 75 éves hagyománya van, a férfi már 8 éves fiát is tanítgatja a spórolási praktikákra. A kisfiú így beszélt a kuponozásról: „Az agyamban kis manók vannak, akik folyton csak dolgoznak. De amikor kuponozni kezdünk, olyan, mintha ezek a kis manók buliznának.”
  • A várandós Angelique-et az orvosa ágynyugalomra intette, ő azonban fittyet hányt az utasításra, és férjével együtt nekiindult nagybevásárolni. Kevesebb mint egy óra alatt három bevásárlókocsit sikerült megtölteniük.
  • A hatgyerekes April öt lurkója otthon tanul, így az anyukának folyamatos elfoglaltságot jelent a gyerekekkel való foglalkozás, és mégis: az asszony egy héten hat napon bizony elmegy nagybevásárolni. „Tudom, hogy ez nálam már megszállottság” – mondja. „Ha kihagyok egy lehetőséget, olyan ideges leszek, hogy nem tudok aludni.”

Támogatott tartalom

A legkalandosabb vakációk, a legextrémebb élményekhttp://www.life.hu/elmeny/20160427-a-legkalandosabb-vakaciok-extrem-nyaralasi-helyek.htmlVízparton sütkérezni bárki tud, a városnézéshez túl meleg van. Ha így gondolod, akkor bizony hozzád szólunk. Eláruljuk, hogyan tudsz egy igazán kalandos nyaralást szervezni. Élmény--Budapest lenyűgöző tetőteraszai – ahol a legjobb partik kezdődnekhttp://www.life.hu/elmeny/20160329-budapest-lenyugozo-tetoteraszai-ahol-a-legjobb-partik-kezdodnek-gozsdu-skyterasz-360bar-corvinteto.htmlFinom falatok, isteni koktélok, lenyűgöző panoráma, naplemente, jó társaság, az ereidben dübörgő basszus – ezek közül minden a tiéd lehet, ha kikapcsolódásod színteréül Budapest legjobb tetőteraszait választod. Íme, a Life.hu kedvencei. Élmény--Guminős úszás és biciklis búvárkodás - A legértelmetlenebb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160424-a-guminos-uszas-a-viz-alatti-biciklizes-es-az-alvoverseny-a-legertelmetlenebb-extremsport.htmlHogy mennyi értelmetlen extrém sportot találtak már fel a nagyvilágban? Rengeteget! De most csak nézzük a három legsokkolóbbat. Élmény--Azok a fura franciák - Szokások és hagyományokhttp://www.life.hu/elmeny/20160420-franciaorszag-extrem-szokasi-furcsasagok.html"Ahány ház, annyi szokás" - szokták mondani. És milyen igaz! Minden háznak és minden nemzetnek megvannak a maga sajátos szokásai, amikre jobb felkészülni, mielőtt az országba látogatsz. Az alábbi furcsaságokra mindenképpen érdemes számítanod, ha Franciaországba tévedsz. Élmény--Pucér futás, topless foci és szánkózás egy szál cipőben – A meztelenkedés mint extrém sporthttp://www.life.hu/elmeny/20160412-a-meztelenkedes-mint-extrem-sport-pucer-futas-topless-foci-es-szankozas-egy-szal-cipoben-a.htmlSokan azzal próbálják meg extrémebbé és változatosabbá tenni a sportolást, hogy egyszerűen csak meztelenre vetkőznek hozzá. Nézzük, melyek a kedvenc sportjaink, amiket akár pucéran vagy félpucéran is lehet csinálni. Élmény--Lábujjszkander, köpőbajnokság és bombaugró verseny – A legbizarrabb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160407-labujjszkander-kopobajnoksag-es-bombaugro-verseny-a-legbizarrabb-extrem-sportok.htmlMeglepő versenyeket rendeznek szerte a világban. Olyanokat, amelyeket a legőrültebb álmainkban sem tudnánk kitalálni, így ezeket joggal hívják extrém sportoknak. Nézzük a legbizarrabbakat! Élmény--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.