Majomparadicsom, jegesmedvebocs, tasman ördög - Less be a világ legszebb állatkertjeibe!

Torontó madárház kenguru látványosság Sydney panda Bécs majom London állatkert Berlin jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ nagyvárosainak látványosságaiban gyönyörködve a legtöbben nem hagyják ki a helyi állatkert meglátogatását sem, ugyanis remek szabadidős kikapcsolódást kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Íme, néhány nagyobb park, amelyeket neked is látnod kell!

London

A Londoni Állatkert a világ legidősebb állatkertjeként számos leggel büszkélkedhet. Itt nyílt például 1938-ban a világ első gyermekállatkertje, ám már az 1800-as években is rengeteg fejlesztésen ment keresztül a park. 1849-ben nyitotta meg kapuit a világ első hüllőháza, 1853-ban az akváriuma, majd 1881-ben a rovarház. A Londoni Állatkert kezdeményezte a világ első nemzetközi tenyésztési együttműködését is, amikor 1962-ben kölcsönadta Carolin nevű arab gazelláját az arizonai Phoenix Állatkertnek.

Új-zélandi bóbitás pingvin, tigris kölykével Forrás: Facebook/ZSL London Zoo

Az intézmény az 1980-as években nehéz időszakon ment keresztül, csődközeli helyzetbe került, 1991-ben még a bezárás gondolata is felmerült, ám a látogatók adományainak köszönhetően az állatkertet végül nem kellett bezárni, sőt több területen javíthattak mind az épületek állapotán, mind az állatok életkörülményein. A látogatók ma már megújult afrikai madárszafariban is gyönyörködhetnek, és rendkívül népszerű a Találkozás a majmokkal című kiállítás is. Ez utóbbi igazi élmény, ugyanis nincs kerítés a látogatók és az állatok között. A Londoni Állatkertben 704 állatfaj összesen 16 802 egyede él. A legkülönlegesebb állatai a wombat, a tapír, a pingvin, a tasman ördög és galápagosi óriásteknős.

Moszkva

Mindenképpen a legek között említhető meg a Moszkvai Állatkert is, amely Európa egyik legrégibb – és Oroszország legnagyobb – állatkertje. Ma a 22 hektáros területen több mint 6000 állat él. Az odalátogatók egyik kedvenc célpontja a madárház és a hatalmas tengeri akvárium, de nagyon népszerűek az éjszakai kiállítások is. Az állatkert gyönyörű kialakítása a nagyváros szívében is igazi természetközeli élményt nyújt.

A Moszkvai Állatkert felülnézetből Forrás: moscowzoo.su


Berlin

A Berlini Állatkert 1844-ben nyitotta meg kapuit, mint Németország első és Európa kilencedik állatkertje. Az első világháború alatt súlyosan megrongálódott, az akkor ott élő 3715 állat közül csak 91 maradt életben. Azóta a kert még mindig évről évre folyamatosan fejlődik, szinte minden évben valamilyen újdonsággal várja az odalátogatókat. Az intézmény ma Európa fajokban leggazdagabb állatkertje, közel 1500 fajt tartanak a több mint 34 hektáron. Kicsik és nagyok hatalmas kedvencei az elefántok és vízilovak, de a Flamingó-lagúna elnevezésű tavacskában is órákig el lehet gyönyörködni. A nagy testű rágcsálók kifutórendszere is az állatkerti legekhez sorolható, 1903-ban ez volt az első rácsmentes külső kifutó az állatkertben. A Berlini Állatkert igazi paradicsom a majomrajongóknak, ugyanis jelenleg négy emberszabású fajt tartanak. A csimpánzok, gorillák, orangutánok és a kevésbé ismert bonobók megfigyelése önmagában is egész napos élményt nyújthat.

Vízidisznócsalád Forrás: Facebook/Zoo Berlin

Sydney

A Taronga Állatkert Ausztrália egyik legkönnyebben megközelíthető, így legnépszerűbb állatkertje. A turisták számára a legnagyobb érdekességet a kontinensen őshonos állatok jelentik, a kenguruk, erszényes medvék és koalák mindenki kedvencei. Az állatkert tökéletesen mutatja be a vadon életét, a világ számos parkjához hasonlóan itt is arra törekedtek, hogy reprodukálják az állatok természetes élőhelyét. Az őshonos állatok mellett a gorillák esőerdeje és a csimpánzok parkja is nagyon népszerű.

Wallaby (mocsári kenguru), szurikátacsemeték Forrás: Facebook/Taronga Zoo

Bécs

A Schönbrunni Állatkert a magyar kirándulók egyik kedvenc célpontja. A csodálatos park az UNESCO-világörökség része, és már négyszer nyerte el az Európa legjobb állatkertje címet. A 17 hektáros parkosított intézmény mottója: „Legyen ez az állatkert a boldog állatok otthona”. A bécsi állatkertben 4600 állat, és azon belül 480 faj él, megszületésekor a nagy kedvenc a pandabébi volt, amely a Fu Long nevet kapta.

Fu Long, a pandabocs Forrás: Facebook/Zoo Vienna Schönbrunn


Toronto

Kanada legnagyobb állatkertje a Torontói Állatkert, amely 1974 augusztusában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és azóta egyik legnépszerűbb célpontja a városba utazó turisták körében. A Rough Park határában fekvő, 278 hektáros állatkert bejárására akár több napot is érdemes rászánni. A parkot hét területre osztották fel, így a megérkezéskor mindenki könnyedén célba veheti a kedvenceit. Az intézményben nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az állatok környezete minél inkább hasonlítson eredeti élőhelyükre, ezzel még nagyobb élményt nyújt a látogatóknak. Az állatkert jelenlegi kedvence a 2015 novemberében született jegesmedvebocs.

Rinocéroszcsöppség Forrás: Facebook/The Toronto Zoo
Ezek a legfurcsább biciklik, amiket valaha láttunk – Te kipróbálnád őket?http://www.life.hu/elmeny/20160506-ezek-a-legfurcsabb-biciklik-amiket-valaha-lattunk.htmlTe is imádsz biciklizni? Ha már unod a hagyományos változatát, van pár extrém megoldás, amit érdemes kipróbálni. ÉlményOrigoBérelj nagymamát vagy meztelen takarítást - Extrém szolgáltatásokhttp://www.life.hu/elmeny/20160425-a-vilag-legextremebb-szolgaltatasai-nagymama-berles-meztelen-takaritas-oleles.htmlVan bejárónőd, kertészed, sőt még az ebédet is házhoz szállítatod - a mai modern világban szinte semmit sem kell elvégezned, mindenre megvan a megfelelő ember. Éppen ezért a szolgáltatóknak egyre extrémebb ötletekkel kell magukhoz csábítani a vevőket, megrendelőket. Nem panaszkodhatunk, vannak, akik kimaxolják az extremitást. Élmény--Dús idomok, kiszolgáló emberek - kényelmi szolgáltatások a nagyvilágbanhttp://www.life.hu/elmeny/20160502-kenyelmi-kulonleges-szolgaltatasok-a-vilag-kulonbozo-orszagaiban.htmlTény, hogy a vásárlás legtöbbször élmény (leszámítva persze a kötelező, "beugrok valahova, mert semmi kaja sincs otton" verziót). Napokig vitatkozhatnánk azon, hogy a férfiak vagy a nők szeretnek jobban a polcok között mászkálni és szemezgetni a jobbnál jobb cuccok között... Az új szerzemények öröme pedig még tovább fokozható, ha már a vásárlás maga is különleges körülmények között zajlik. Élmény--Guminős úszás és biciklis búvárkodás - A legértelmetlenebb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160424-a-guminos-uszas-a-viz-alatti-biciklizes-es-az-alvoverseny-a-legertelmetlenebb-extremsport.htmlHogy mennyi értelmetlen extrém sportot találtak már fel a nagyvilágban? Rengeteget! De most csak nézzük a három legsokkolóbbat. Élmény--Azok a fura franciák - Szokások és hagyományokhttp://www.life.hu/elmeny/20160420-franciaorszag-extrem-szokasi-furcsasagok.html"Ahány ház, annyi szokás" - szokták mondani. És milyen igaz! Minden háznak és minden nemzetnek megvannak a maga sajátos szokásai, amikre jobb felkészülni, mielőtt az országba látogatsz. Az alábbi furcsaságokra mindenképpen érdemes számítanod, ha Franciaországba tévedsz. Élmény--Magyar sztárok bakiparádéjahttp://www.life.hu/elmeny/20160419-magyar-sztarok-vicces-bakiparadeja-varga-viktor-aradszky-laszlo-fenyo-miklos-gubas-gabi-nyari-karoly.htmlHiába, az ismert emberekkel is előfordul, hogy leblokkolnak a legfontosabb pillanatban, vagy éppen eltévesztik, mikor melyik buliban kellene fellépniük. Nos, nézzük a legcukibb bakikat! Élmény--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.