Ezek a legfurcsább biciklik, amiket valaha láttunk – Te kipróbálnád őket?

Forrás: ktrak.es -
extrém sport bicikli furcsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is imádsz biciklizni? Ha már unod a hagyományos változatát, van pár extrém megoldás, amit érdemes kipróbálni.

Ktrak

Ktrak Forrás: ktrak.es

Biciklizni nemcsak tavasztól őszig lehet, egy síbiciklivel télen is élvezheted ezt a szuper sportot. A ktrak volt az első olyan síbicikli, ami nem csupán lesiklásra jó, hanem lényegében haladni is lehet vele. Ha már van mountain bike-od, már csak egy átalakító felszerelést kell beszerezned hozzá, ami lényegében egy lánctalpat hajtó kereket és egy sítalpat tartalmaz. Előbbit hátulra, utóbbit előre kell felszerelni.

Forrás: ktrak.es

Monowheel

Monowheel régebben Forrás: reddit.com

A monowheel egy olyan járgány, aminek tulajdonképpen csak egy kereke van, amibe ráadásul bele kell ülni. A nagy kereket a belső ívre illesztett kisebb kerekek hajtják. Talán meglepő, de 1860 és 1930 között az ilyen szerkezetek valódi járműként szolgáltak. A kormányzása annyira nem egyszerű, mert csak enyhe jobbra és balra dőléssel lehet irányítani. A hirtelen fékezést mindenképpen mellőzni kell, mert könnyen ki lehet repülni a szerkezetből, illetve a látvány sem túl ütős, hiszen a kerék éppen a szemünk előtt forog.

Monowheel most Forrás: modernfarmer.com

Topeak Bikamper

Topeak Bikamper Forrás: topeak.com

A biciklitúrák rajongóinak ajánljuk ezt a nagyszerű szerkezetet, aminek a lényege, hogy a bicikli tulajdonképpen a sátor részévé válik. A túrához sátorként csak egy 1,5 kilós csomagot kell magaddal vinned, amit utána a bicikli felhasználásával tudsz felállítani. A sátor elejét az ülés és az első villák tartják, míg a hátsó részének merevítéséért a kiszerelt első kerék a felelős. Egyébként túlságosan nagy alvóhelyet nem biztosít, de a 70x200 cm-es sátor egy embernek megfelelő.

Forrás: topeak.com

A legvagányabb vízi extrém sportok, amiket mi is kipróbálnánkhttp://www.life.hu/elmeny/20160429-a-legorultebb-vizi-extrem-sportok.htmlKi ne szeretne kocsival gázolni a tengerbe, víz felett repülni vagy egy szörfdeszkán biciklizni? Mi bizony kipróbálnánk ezeket az extrém sportokat! Élmény--Guminős úszás és biciklis búvárkodás - A legértelmetlenebb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160424-a-guminos-uszas-a-viz-alatti-biciklizes-es-az-alvoverseny-a-legertelmetlenebb-extremsport.htmlHogy mennyi értelmetlen extrém sportot találtak már fel a nagyvilágban? Rengeteget! De most csak nézzük a három legsokkolóbbat. Élmény--Pucér futás, topless foci és szánkózás egy szál cipőben – A meztelenkedés mint extrém sporthttp://www.life.hu/elmeny/20160412-a-meztelenkedes-mint-extrem-sport-pucer-futas-topless-foci-es-szankozas-egy-szal-cipoben-a.htmlSokan azzal próbálják meg extrémebbé és változatosabbá tenni a sportolást, hogy egyszerűen csak meztelenre vetkőznek hozzá. Nézzük, melyek a kedvenc sportjaink, amiket akár pucéran vagy félpucéran is lehet csinálni. Élmény--Lábujjszkander, köpőbajnokság és bombaugró verseny – A legbizarrabb extrém sportokhttp://www.life.hu/elmeny/20160407-labujjszkander-kopobajnoksag-es-bombaugro-verseny-a-legbizarrabb-extrem-sportok.htmlMeglepő versenyeket rendeznek szerte a világban. Olyanokat, amelyeket a legőrültebb álmainkban sem tudnánk kitalálni, így ezeket joggal hívják extrém sportoknak. Nézzük a legbizarrabbakat! Élmény--Extrém súlyok – akik a hírnévért zabálnak, és akik az ételfüggőség áldozataihttp://www.life.hu/elmeny/20160408-extrem-sulyok-az-etelfuggoseg-bortoneben.htmlSokan lelki okokból, de vannak, akik csupán kedvtelésből esznek annyit, hogy akár több száz kilós súlyfelesleget is magukra szednek. Nézzünk néhány rekordert. Élmény--Extrém sportok a józan ész határain túlhttp://www.life.hu/elmeny/20160405-extremsportok-a-jozan-esz-hatarain-tul.htmlKi hinné, hogy az extrém sportokon belül még van egy külön kategória, ahol az extremitás már tényleg az őrültséggel határos. Íme, néhány sport a józan ész határain túl! Élmény--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.