Telekom Vivicittá T-Home rekord mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők legnépszerűbb hazai Városvédő Futása volt az idei T-Home Vivicittá. A főváros szívében megrendezett futóeseményen csúcsnevezés született, a különböző távokon 15050-en indultak, akik összesen az egyenlítő hosszának 2,5-szeresét futották le.  A kaposvári és szegedi Vivicittá futóprogramokkal együtt több mint 38 ezer ember mozgott a városáért.

A tavasz legnagyobb futóeseményén Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszóbajnok, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Csipes Tamara, a magyar női kajakozás világhírességei, Kovács István és Erdei Zsolt profi világbajnokok ökölvívók is megjelentek, és Katus Attila fitneszvilágbajnok is nevezett, aki egyébként a futás mellett a közös bemelegítés levezénylésére is vállalkozott. A T-Home társadalmi szerepvállalás és a fenntartható fejlődés ügye iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az elmúlt hetekben zajló Nagy Futópárbajban részt vett Kaposvárnak és Szegednek 2-2 millió forintot adományozott, amely összeget a "futóvárosok" kulturális célokra használhatnak fel.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JtSZD0nVPl10SwRi

A budapesti T-Home Vivicittára 39 országból érkezett nevezés: a versenyen több kismama, kerekes székes futó, gyengén látó is részt vett, és sikeresen teljesítette valamelyik távot. A legidősebb versenyző nyolcvanéves is elmúlt. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy a 11,2 kilométeres táv indítását követően a tömeg 10 percen keresztül haladt át a rajtvonalon. A több mint 15 ezer résztvevő összesen 105 ezer kilométert futott, amely távolság az egyenlítő hosszának 2,5-szerese.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.