Méregteleníts a Life.hu-val! - 2. nap (keddi étrend)

böjt méregtelenítés diéta tisztítókúra Györki Niké fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

Thinkstock
Thinkstock

Ezen a napon picit könnyedebb ételeket fogyasszunk, leginkább zöldségeket és gyümölcsöket. Azonban fontos, hogy minden étkezésünk tartalmazzon szénhidrátot, hiszen ez a tápanyag az elsődleges energiaforrásunk. Arra is odafigyelhetünk, hogy az általunk elfogyasztott szénhidrátok alacsony glikémiás indexszel rendelkezzenek, azaz lassú felszívódásúak legyenek, igy egyenletesebb lesz a vércukorszintünk és tovább tart az étkezések utáni, ún. "teltség érzet" is. Ne feledkezzünk meg ezen a napon sem a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásról!

Reggeli:
30g müzli, 1 pohár natúr joghurt, a müzlibe tetszés szerint aprítsunk bele 10 dkg nyers gyümölcsöt, zöld tea - cukor nélkül
Energia: 215kcal, fehérje: 10g, zsír: 4,5g, szénhidrát: 40g

Tízórai:
1 db alma, 5 db korpovit keksz
Energia: 186kcal, fehérje: 2g, zsír: -, szénhidrát: 20g

A témában kérdezd cikkünk szerzőjét, a Life.hu dietetikusát, Györki Nikét!



Ebéd:



Uzsonna:



Vacsora:





A szerdai étrendet kedden 16 órakor találod meg a Life.hu-n!


Még nem késő elkezdeni!Az első nap étrendjéért katt ide!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.