méregtelenítés diéta tavasz tisztítókúra egészség Györki Niké fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

Thinkstock
Thinkstock

A gyümölcsnap után megkezdődhet a könnyed felépítő szakasz. Ezt a napot még többnyire a gyümölcsök jelenléte fémjelzi, azonban már újra fogyasszunk teljes értékű fehérje forrást, mint például a joghurt, a tej, a sajtok, tojás, de a húsokkal még várjunk egy napot. Lehetőleg ezt a napot is szenteljük a pihenésnek, akár elmehetünk egy nyugtató, stressz oldó masszázsra is. Természetesen a napi 2-2,5l ásványvíz elfogyasztásáról ma se feledkezzünk meg, hiszen a rostok csak úgy tudják kifejteni jótékony hatásukat, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitele segítséget nyújt nekik. Így érvényesül a legjobban tisztító funkciójuk.

Reggeli:
vegyes gyümölcssaláta 15 dkg gyümölcsből, 1 kávéskanál zabkorpa,1 kávéskanál lenmagpehely, 1 natúr joghurt, zöld tea
Energia: 187 kcal, fehérje: 4g, zsír: 3g, szénhidrát: 18g

Tízórai:
1 narancs, 1 marék köles golyó
Energia: 102 kcal, fehérje: -, zsír: -, szénhidrát: 20g

A témában kérdezd cikkünk szerzőjét, a Life.hu dietetikusát, Györki Nikét!



Ebéd:



Uzsonna:



Vacsora:




A szombati étrendet pénteken 16 órakor találod meg a Life.hu-n!


Még nem késő elkezdeni!
Az első nap étrendje

A második nap étrendje

A harmadik nap étrendje

A negyedik nap étrendje

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.