Volt, hogy 419 kilót fogyott le a férfi, akinek a szervezetét teljesen kikészítette a jojó diéta

jojó-efektus diéta kövérség túlsúly fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 évnyi jojó diéta következtében az 58 éves, kórosan elhízott Michael Hebranko összesen 1816 kilót szedett fel, és adott le, miközben szív-, vese- és májelégtelenség alakult ki nála.

A jelenleg 267 kilós férfit orvosai figyelmeztették, hogy ez az utolsó esélye, hogy változtasson önpusztító életmódján, ugyanis az állandó hízás és fogyás annyira megterhelte Michael Hebranko szervezetét, hogy a szíve, a mája és a veséje is komoly károsodásokat szenvedett. A New York-i Staten Islandon élő 58 éves férfi élete során kétszer is elérte 508 kilós rekordsúlyát. Michael saját állítása szerint akkoriban egy ültő helyében képes volt 36 sertésszeletet is megenni.

Northfoto
Northfoto

Michael egyébként 1990-ben még a Guiness rekordok könyvébe is bekerült 419 kilós fogyásával. Ekkoriban Richard Simmons amerikai fitneszguru segített a fogyásban, aki rendkívül szigorú diétára fogta Michaelt, naponta mindössze 1200 kalóriát vehetett magához, és kizárólag fehérjét és zöldségeket ehetett. Simmons segítségével Michael mindössze 18 hónap alatt több mint 400 kilótól szabadult meg.

"Tisztában vagyok vele, hogy az életemmel játszom. Ugyanolyan függő vagyok, mint egy alkoholista, vagy egy heroinista, csak éppen én az ételtől függök" - mondta Michael, aki ma már állandó orvosi ápolásra szorul. "Az a legnagyobb probléma, hogy mikor lefogyok, képtelen vagyok megtartani a súlyomat. Sokszor titokban ettem, volt, hogy munkából hazafelé jövet gyorsam bekaptam hat Big Macet" - mesélt saját függőségéről a férfi.


Adj erőt másoknak! Te hogyan fogytál le?
Írd meg te is a sikertörténetedet!




A legrosszabb időszakában Michael naponta több mint 13 000 kalóriát vitt be a szervezetébe, ekkoriban egy vacsora alkalmával képes volt megenni 36 szelet húst, 1 kiló szalonnát és három tucat tojást. Ennyi étel egy egészséges férfi számára bőven elég lenne egy teljes hétre. "Ma azonban már komolyan odafigyelek a helyes táplálkozásra, reggelire általában muffint és krémsajtot eszem, ebédre többnyire egy tányér levest és egy szendvicset, vacsorára pedig sok zöldséget, vagy fasírtot fogyasztok" - mondta el Michael, aki manapság legfeljebb napi 2500 kalóriát visz be a szervezetébe.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.