Íme a világ legkövérebb macskája!

kövér diéta macska pajzsmirigy-túlműködés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spongya Bob, a kilencéves vörös szőrű házimacska testsúlya már elérte a 15 kilogrammot, mielőtt egy állatmenhely dolgozói szigorú diétára fogták a túlsúlyos cicát.

A New York-i Animal Haven állatmenhelyen élő macskát a menhely dolgozói sikeresen rávették a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozásra, így mindössze két hónap leforgása alatt Spongya Bob több mint másfél kilót fogyott.

A mostanra már csak 13 és fél kilós macska egyre jobban kezdi élvezni a mozgást, de még így is tetemes túlsúlya sok gyakorlatban hátráltatja, ráadásul tisztálkodni sem képes egyedül, ezért mindig valamelyik gondozó szokta megmosdatni és kikefélni a bundáját. A korábbi csúcstartó legkövérebb macska az új-mexikói Meow volt, aki több mint 18 kilót nyomott és alig egy hónapja pusztult el tüdőbetegségben.

Northfoto
Northfoto

"Akkor került hozzánk Spongya Bob, amikor gazdája egy idősek otthonába költözött és oda nem vihette magával kedvencét. Mikor először megláttuk ezt a hatalmasra hízott macskát, körbeálltuk és csak csodálkoztunk, mert még soha nem láttunk ekkorára nőtt cicát" - emlékezett vissza Kendra Mara, az Animal Haven állatmenhely igazgatóhelyettese.

"El sem tudtuk képzelni, hogy szegény állat hogy tudott ilyen mértékben elhízni, de valószínűsíthető, hogy mikor gazdája egyre betegebb lett, és nem tudott már kikelni az ágyból, onnantól kezdve a macska akkor ehetett, amikor csak akart, ráadásul elsősorban száraz ételeket. A cica vérképe, pajzsmirigyműködése és anyagcseréje szerencsére meglehetősen jó, tehát nem alakultak ki komolyabb betegségek a túlsúly miatt" - tette hozzá Mara.

Spongya Bob jelenleg szigorú diétán van, kizárólag sovány csirkehúst, halat és szénhidrátmentes zöldséget, például tököt ehet. A menhely dolgozói abban bíznak, hogy a fogyókúrának és a rendszeres mozgásnak köszönhetően körülbelül nyolc hónap alatt újra egészséges súlya lehet a cicának, és hamarosan befogadja egy család, akik továbbra is odafigyelnek a macska táplálkozására.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Ki kellett bontani a ház falát, hogy kimentsék a 400 kilós fiatal lánythttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120530-ki-kellett-bontani-a-haz-falat-hogy-kimentsek-a-400.htmlNem csak a rémálmokban létezik: húsevő baktérium miatt kellett amputálni egy fiatal lány több testrészéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-a-husevo-bakterium-hihetetlen-gyorsasaggal-roncsolja-a-testet.htmlFeleségről álmodozik az óriásfejű fiú (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120604-nem-talalnak-gyogymodot-a-pakisztani-oriasfeju-fiu-betegsegere.htmlNem rémhír: így vezet a túlsúly rákhozhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120530-nem-remhir-igy-vezet-a-tulsuly-rakhoz.htmlA nők nem akarják a szexet, kivéve ha... (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-a-nok-nem-akarjak-a-szexet-kiveve-ha.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.