Így lett Jessica Ennis olimpikonnak tökéletesen kidolgozott teste

izom olimpiai bajnok Sprint edző futás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jessica Ennis, a 100 m gáton a londoni olimpián hétpróbában aranyérmet szerzett brit olimpikon megosztotta a nagyközönséggel tökéletesen kidolgozott testének titkait.

A 26 éves Jessica Ennis minden nap 3-4 órát edz, méghozzá heti 6 alkalommal. Egy átlagos napon Ennis 2-3 súlyzós és pliometrikus, azaz a robbanékonyságot fokozó edzést tart, amely sok ugrálást tartalmaz, hogy a sprintfutáshoz kellőképpen megerősítse a lábizmait, emellett erőnléti edzéseket is végez, amivel leginkább a 800 méteres futásra készíti fel a szervezetét.

AFP
AFP

Ennis meglehetősen keveset eszik, de gyakran, főként energiaszeleteket és banánt fogyaszt a kimerítő edzések mellett.

"Ahhoz, hogy egy sportágban felérj a csúcsra, ahhoz rengeteg erőfeszítésre és odaadásra van szükség. Szinte hihetetlen, de ha utánaszámolok, körülbelül 10 000 órát töltöttem edzéssel a legutóbbi olimpia óta, hogy felkészüljek a 2012-es londoni játékokra" - mondta a sportolónő.

Ennis erőnléti edzője, Tony Minichiello a gyors sprintfutást ajánlja a tökéletes fittség eléréséhez. "A rövid távok rövidebb regenerálódási időt is jelentenek, ami azt jelenti, hogy a szervezet könnyebben hozzászokik a kemény fizikai munkához, amikor a legnagyobb teljesítményre van szükség. A sprintfutás sokkal hatékonyabb a fittség szempontjából, mint a lassú kocogás. Jessica számára a legideálisabb edzésforma, ha két-három szett 100-200 méteres sprintet fut, mindössze 5 perces szünetek közbeiktatásával" - nyilatkozta Minichiello a Daily Mail tudósítójának.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.