Sikertörténet: "Nem ismernek meg az osztálytársaim az utcán" - Zsófi 30 kilót fogyott

elhízott diéta sikertörténet túlsúly tudatos étkezés egészséges életmód Ez Zsír! fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 éves Zsófiát egy ideje nem ismerik meg régi osztálytársai az utcán. Ami nem is csoda, hiszen a 30 kilós fogyástól jócskán megváltozott.

Zsófi nem volt kövér kisgyermek, hízni is a középiskolai évek alatt kezdett, akkor viszont bepótolta a lemaradását: "Pár száz méterre laktunk a gimnáziumtól, ahová jártam, ezért nem kellett sokat utaznom vagy gyalogolnom, hogy beérjek. Akkoriban volt egy 3 éves kapcsolatom, mellette kezdtem el hízni. Ő így szeretett, sőt nem is akarta, hogy karcsúbb legyek, mert félt, hogy akkor elveszít. Nem vettük észre, hogy minden este 9-10 óra felé eszünk pizzát, gyorséttermi ételeket vagy hasonló szénhidrátokat. A bulik is folyamatosak voltak, minden hétvégén házibuliztunk, ami nem a féktelen táncolásról és testmozgásról, hanem inkább a punnyadásról szólt. Szüleim folyamatosan próbáltak figyelmeztetni, hogy nem lesz jó vége ennek, de hát egy tininek beszélhet az ember. Jól éreztem magam a bőrömben, volt egy barátom, aki szeretett... a többi nem érdekelt. Aztán 2007-ben egyszercsak lezárult ez az életszakasz, leérettségiztem, jött a főiskola, a barátommal is szakítottunk és amikor ráálltam a mérlegre, nem akartam elhinni, hogy 100 kg vagyok."

A túl kerek szám elképesztette Zsófit, és azonnal cselekvésre késztette: egy fél éves programmal 25 kilót fogyott: "A mérlegelés után valami megváltozott bennem és azt mondtam, állj, ezen azonnal változtatni kell! Addigra a vérképem tele volt csillaggal, a gyomrom is tönkrement. A fogyókúrát nyár végén kezdtem el. A programomban, amit majdnem fél éven keresztül keményen csináltam, a sportnak is nagy szerep jutott. Heti ötször mentem konditerembe és heti kétszer aerobikórára. A konditeremben is legfőképp kardióztam, ami futógépen, hegymenetben 1 óra gyors gyaloglást jelentett 6-os fokozaton, utána, amikor volt bennem még energia, még 20 perc biciklizés és egy kis erősítés következett.

Az étrendem sima illetve ásványvízből állt, csirkehúsból százféle módon elkészítve salátával, és reggelire megengedtem magamnak egy darab zsömlét vagy kiflit. Vacsorára vagy joghurt vagy gyümölcs volt a menü, és az is 6 óra előtt. Nagyon ritkán történt meg, hogy egy kocka csoki vagy egy pohár kóla elcsábított. A diétám nem volt olyan szörnyű, sőt a vérképem teljesen rendbejött."

Zsófi egészen addig tudta tartani a súlyát, míg egy új kapcsolat háttérbe tolta az étkezések fontosságát. De ellenáll a kísértésnek, odafigyel az ételeire és a testmozgásra, így most már csak 70 kg-ot nyom: "Nagyon kitartó voltam, így nem voltak hullámvölgyeim. Néha elővett egy kis elkeseredés, mikor stagnált a fogyás, de akkor sem adtam fel. Fél év alatt 25 kilót fogytam, és utána nagyon jól éreztem magam, és jó darabig sikerült is megtartanom az új súlyomat. Aztán amikor 2008-ban megismerkedtem egy sráccal, aki igazi ínyenc, nagyon finom dolgokat főzött, és mellette visszaszedtem nyolc kilót, akkor voltam olyan 83 kg körül, de 2011 telén visszaálltam 79 kilóra. Idén áprilisban elkezdtem futni járni, és kisebb adagokat enni, mert azt tegyük hozzá, hogy szeretem a jó ételeket és enni is nagyon szeretek. Szóval most vagyok 70 kg, azaz összesen 30 kilót sikerült leadnom az évek során és ez még nem a vége. Szeretném újra végigcsinálni azt a programot, amit korábban, de a vashiányom mellett nem tehetem meg, hogy bizonyos ételeket kihagyok az étrendemből. Ma már sokkal megfontoltabban eszem, próbálok minél többet sportolni. Betartom, hogy este már nem eszek semmit, de az étrendem változatos. Nemcsak salátát eszek, meg zöldségeket hússal, hanem más is belefér, de csak mértékkel. Mivel nagyon meleg van és sokat dolgozom, kevesebb időm jut a sportra, de igyekszem azért időt szakítani rá.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.




Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Sikertörténet: Anna: Most már bátran kifekszem napozni a strandon!http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120806-sikertortenet-anna-a-lassu-de-biztos-fogyasban-hisz-6-kilotol.htmlSikertörténet: Megbetegedtem a fogyasztó tablettától - Tímea végül a helyes módszerrel 30 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120725-sikertortenet-timea-megbetegedett-a-fogyaszto-tablettatol-majd-a-helyes-modszerrel.htmlSikertörténet: Minden egy uszodabérlettel kezdődött - Közel 40 kilót fogyott Krisztinahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120725-sikertortenet-minden-egy-uszodaberlettel-kezdodott-kozel-40-kilot-fogyott.htmlSikertörténet: összesen 100 kilót fogyott Edit és Péterhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120719-fogyokuras-sikertortenet-agyalapi-mirigy-daganat-miatt-hizott-el-edit-de.htmlSikertörténet: 128 kilóról indult Adrienn - Már nincs messze a 75 kilós álomsúlyhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120712-fogyokuras-sikertortenet-egy-tragedia-miatt-lett-tulsulyos-adrienn.htmlSikertörténet: Tibi fél év alatt 40 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120613-sikertortenet-tibi-fel-ev-alatt-40-kilot-fogyott.htmlSikertörténet: 40 évesen sem késő elkezdeni! Zsuzsa csak 5 kilót fogyott, de évtizedeket fiatalodotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120503-sikertortenet-zsuzsa-csak-5-kilot-fogyott-de-evtizedeket-fiatalodott.htmlSikertörténet: Dóra: Nem akartam a kövér és csúfolható lány lennihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120615-fogyokuras-sikertortenet.htmlSikertörténet: Roland: Ha lett volna 3 kívánságom, az lett volna az első, hogy fogyjak le!http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120606-sikertortenet-roland-nehany-honap-alatt-35-kilot-fogyott.htmlSikertörténet: Judit: Utáltam magam és meg akartam halnihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120530-sikertortenet-utaltam-magam-es-meg-akartam-halni-judit-35.htmlSikertörténet: Íímea: Nem a mérlegen látszik a fogyáshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120705-sikertortenet-timea-31-kilotol-szabadult-meg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.