A nap receptje: Diómajonézes saláta

dió Buday Péter A nap receptje főzés majonéz saláta fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napra egy salátát hoztunk nektek. Remek ízkombináció és tökéletes a fogyókúrázóknak. Jó étvágyat kívánunk!

A dió és a majonéz:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gCDB32lzN1WMJvia

Hozzávalók (4 főre):

2 g só
16 dkg fejes saláta
1 közepes darab citrom
2 dl olaj
1 dl dióolaj
60 dkg csirkemell
2 dkg cukor
2 dkg barna cukor
2 közepes darab tojássárga
0,4 dl szójaszósz
2 g chili
20 dkg mangó
0,1 g cayenne bors
1 dl rostos almalé 40%-os
12 dkg rizstészta

Elkészítés:

A tojássárgájából és a dióolajból csinálok egy kevés majonézt. Ízesítem kevés porcukorral, sóval. Ezt a majonézt hígítom frissen préselt almalével. Egy keverőtálba teszem a leveles salátát. Ezt ízesítem a diómajonézzel. Egy keverőtálban a cayenne borsot, az apróra vágott chili paprikát, a barna cukrot és a zöldcitrom levét, valamint a halszószt jól összekeverem. Ebbe a páclébe teszem bele a nagyobb kockákra vágott csirkemellet. Megforgatom benne a csirkével egyforma nagyságúra vágott mangót. Egy serpenyőben megpirítom az egészet, és a saláta tetejére kanalazom. Forró bő zsírban puffancsot (cérnametélt) sütök rizstésztából. Ezt adom a saláta mellé.

A nap receptje: Gombasalátahttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20121002-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-gomba.htmlA nap receptje: Szívbarát vacsorahttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20121001-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-vacsora.htmlA nap receptje: Babkrémes wraphttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120928-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-bab.htmlA nap receptje: Magokban sült pulykahttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120927-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-citrom.htmlA nap receptje: Lazacnyárshttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120926-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-lazac.htmlA nap receptje: Zöldséges gazpachohttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120925-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-csirek.htmlA nap receptje: Csirkemell paprikamajonézzelhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120924-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-csirek.htmlA nap receptje: Gyümölcsleveshttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120921-buday-peter-ez-zsir-webszakacs-nap-receptje-recept-fozes-paradicsom.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.