színésznő túlsúly egészséges életmód énekesnő fogyókúra sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nézzük, hogyan intenek búcsút a túlsúlynak a hírességek! Néhány szakértői tippel kiegészítve egészségesebben lehet követni a példájukat...

A celebeknek mintha a fogyás is könnyen menne. Az egyik hónapban még úszógumival pózolnak a lapok címoldalán, a következőben pedig élen járnak a legszexisebb testűnek választottak listáján. Persze nem arról van szó, hogy nekik kevesebb erőfeszítésbe kerülne mindez, mint a "földi halandóknak". Nekik is éppen úgy meg kell dolgozniuk a sikerért, sőt: néha akár keményebben, hiszen egy-egy szerep szűkös jelmezekbe és határidőkre kényszeríti őket. Ám többnyire profi táplálkozási szakértő és személyi edző segít nekik formába lendülni. De a hétköznapi nőknek vajon van-e esélyük egy Jennifer Hudson vagy Kelly Osburne-féle átváltozásra?

Az NBC munkatársai erre a kérdésre szerettek volna választ találni, ezért megkérték a nemzetközileg elismert dr. Wayne Andersent és dr. Eric Bravermant, hogy elemezzék a celebek fogyókúrás módszereit, illetve megmondják, melyiket érdemes kipróbálni. Ez az összeállítás tehát voltaképpen egy engedélyezett puska, tele életmódtippekkel.

Tyra Banks

Rossz táplálkozási szokásainak megváltoztatásával fogyott le, például imádott bacont tenni a salátára. "Az egészséges étkezés az állati, főleg a telített zsírok és a bennük történő sütés elkerülésével kezdődik" - magyarázza Andersen doktor. A fehérje ezzel szemben nagyobb mennyiségben szükséges, mivel telítettségérzetet garantál. A cukroktól ugyanakkor érdemes tartózkodni, ami a keményítőre is vonatkozik. A fehér kenyér és a tészta tehát tiltólistás.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jennifer Hudson

Átváltozása után egy fogyókúrás kampány arca lett. A fogyókúraprogram megfizethető, könnyen követhető szabályrendszerből áll, és hosszú távú fogyást, illetve súlytartást garantál. Hátrányai közé tartozik azonban, hogy bizonyos termékek megvásárlását követeli, s egy idő után fárasztó lehet az ételekhez tartozó pontszámok követése, mely ráadásul nem is mindig adja vissza pontosan a tápértéket. Ezen kívül előadásokon való részvétel tartozik hozzá, ami a zsúfolt időbeosztásba nem fér bele.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Renee Zellweger

Bridget Jones megformálója híres testsúlyának változásairól. A szerep kedvéért többször is meghízott, majd csontsoványra fogyott színésznő egészségét biztosan megviselte a jojóeffektus. "Minden fogyásnál ott van az izomvesztés veszélye" - fejtegeti Andersen doktor.Tehát aki önsanyargató diétát folytat, annak szervezete először az izmokat bontja le, hogy energiához jusson. Ez a szívet és az immunrendszert is hátrányosan érinti. A legjobb, ha az ember kijelöl magának egy szűkebb súlyintervallumot, amin belül mozoghat: tehát mondjuk három kiló plusz után már odafigyel magára.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kelly Osbourne

A 23 kilótól megszabadult Kelly az egészséges fogyás iskolapéldája. Andersen doktor megosztja az Osbourne lány sikerének néhány titkát: "A megfelelő táplálkozás, mozgás és alvás hármasa áll a háttérben, amelyeket így együtt az ideális testsúly eléréséhez vezető út alapköveinek szoktam nevezni" - mondta. A szakértő az élelmiszerek adagjának ellenőrzését, rendszeres edzést és naponta legalább hétórányi alvást javasol. Ezzel hetente akár 1-2 kilogrammot is le lehet adni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.