"38 kilót fogytam - így sokkal jobb anya lettem"

diéta fogyás anya étrend túlsúly kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétgyerekes, 43 éves egyedülálló anya, Dee Anderson alig hat hónap leforgása alatt közel 40 kilogramm súlyfeleslegtől szabadult meg. Dee élete a pozitív gondolatok erejével 180 fokos fordulatot vett, és teljes életmódváltásba kezdett.

A 62 kilósra fogyott, 43 éves, ruhatisztító vállalkozást üzemeltető Dee Anderson életében a tavalyi karácsony jelentette a fordulópontot. "A kisebbik lányom súlyos betegen, teljesen legyengülve éppen kórházban feküdt - nem sokkal korábban tudtuk meg, hogy rákos lett -, miközben én ott ültem az ágya mellett, és csak tömtem magamba a gyorskaját és az édességet" - emlékezett vissza Dee, akiről képeket itt láthatsz. "Ekkor eszembe jutottak dr. Rohan Weerasinghe motivációs tréner szavai, akinek pár hónappal korábban részt vettem egy előadásán. Dr. Weerasinghe arról beszélt, hogy mindig meg kell találnunk a pozitív gondolatokat és érzéseket még a legnehezebb, kilátástalannak hitt szituációban is, és csak azokkal foglalkozzunk, amik igazán fontosak az életünkben."

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Anyaként és üzletasszonyként Dee fontossági listáján az egészség mindig a sor legvégén volt. De a motivációs előadás és kislánya, Katie súlyos betegsége ráébresztette a nőt, hogy ideje változtatni korábbi egészségtelen életmódján. "Katie-nek szüksége volt rám, egészségesnek és erősnek kellett maradnom, hogy mindig segíteni tudjak neki. Újévkor azonnal beiratkoztam egy fogyókúrás csoportba, ahol előírtak nekem egy speciális étrendet" - mondta Dee. Az étrend elsősorban energiaszeletből, turmixokból és levesekből állt, és Dee elmondása szerint meglehetősen könnyű volt betartani a diétát.

Dee Anderson korábban munkába menet elfogyasztott egy egész zacskó édességet, ebédre tésztát vagy sült krumplit evett, esténként pedig már fáradt volt a főzéshez, ezért többnyire rendelt egy pizzát vagy kínait. Ma mar azonban főként halból, salátából és sok gyümölcsből tevődik össze az étrendje és a tejet is kerüli.

"Úgy érzem, hogy mióta lefogytam, megnőtt az önbizalmam, és sokkal jobb anyának is érzem magam. Korábban alig bírtam föltápászkodni a földről, ma már azonban szívesen játszom a földön ülve a gyerekeimmel" - mondta az újjászületett kétgyerekes anyuka.

Láttad már? Benne vagyunk a tévében!

Egyre korábban serdülnek a gyerekekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121127-egyre-korabban-serdulnek-a-gyerekek-a-gyorskaja-es-az.htmlMáté Kriszta: "Ami finom, azt mind megesszük"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121123-mate-kriszta-musorvezeto-csaladjaban-a-gyerekek-egeszsegesen-etkeznek.htmlA vécéülőke tisztább, mint a mosogatószivacshttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121121-felmeresek-szerint-a-veceuloke-tisztabb-mint-a-husvago-deszka.htmlSzabó Zsófi: "Nekem ez itt a csontom, nem a hájam"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121120-szabo-zsofi-sportfuggo-sokat-fut-es-kitartoan-dietazik.htmlPindroch Csaba már nem pocakos családapahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121115-pindroch-csaba-mar-nem-pocakos-csaladapa.html12 kilót fogyott Anne Hathawayhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121114-12-kilot-fogyott-a-szineszno-anne-hathaway.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.