Sikersztori sikertörténet tudatos étkezés egészséges életmód Ez Zsír! fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brigi most 25 évesen már karcsú, boldog kisgyermekes anyuka, de gyerekkorát megkeserítette túlsúlya és az állandó iskolai piszkálódás.

"Az általános iskolában semmi nőiesség nem volt bennem, mindig fiúsan öltözködtem, bő, sötét ruhákban jártam. Az osztálytársaim sokat csúfoltak, kiközösítettek, tanítások közti szünetben is sokszor voltam egyedül. Addig is szerettem enni, nassolni, de akkoriban bánatomban még többet ettem, hiába mondták a szüleim, hogy ne egyek annyit és mozogjak, nem hallgattam rájuk. Aztán teltek-múltak az évek, és lassan elértem a 102 kg-ot. Magas lett a vérnyomásom, kórházba kerültem kivizsgálásra. Azt mondták az orvosok, hogy ha nem kezdek el sürgősen fogyókúrázni, akkor cukorbeteg leszek, és inzulinozhatom magam minden nap. Na ez volt a várva várt fordulat, azt tudtam, hogy én inzulinozni nem fogom magam soha, inkább lefogyok."

Az ijedelmet nagy elhatározás - no meg életmódváltás - követte.

"Nagy elhatározás és akarat kellett, hogy végigcsináljam a fogyókúrát és ne adjam fel. A kórházban adtak egy napi 1000-1300 kalóriás fogyókúrás receptet, aminek segítségével elkezdtem a diétát. Egészségesen kezdtem étkezni, sok zöldséget, gyümölcsöt, viszont kevés szénhidrátot ettem, mellette napi 40-50 percet tornáztam. Az édességet abszolút kizártam az étrendemből, alkalmanként, ünnepekkor ettem egy kis süteményt, de mindig főétkezések helyett, így nem volt bűntudatom. Először elég nehéz volt tornázni, mert a kevés kalóriabeviteltől néha gyenge voltam, de a végén megszerettem, és ha egy napot kihagytam, már hiányzott a mozgás. Egy-másfél év alatt 65 kg-ra sikerült fogynom, azaz 37 kg-tól szabadultam meg. Most már bátrabban ki merek menni az emberek közé, és sokkal nyíltabb lettem, adott egy kis önbizalmat a sikeres fogyás, és a vérnyomásom is teljesen rendbejött, az inzulin elkerüléséről nem is beszélve."

Brigi új alakját kislánya születése után is megtartotta, még a terhesség alatt is csak 8-10 kilót hízott.

"Teltek-múltak az évek, szültem egy gyönyörű kislányt, aki most 3 éves. A terhesség alatt is végig tornáztam, nem hagytam el magam, nem is híztam sokat, talán 8-10 kg-t, ami szülés után nagyon hamar lement. Jelenleg 68 kiló vagyok, napi 20 perc tornával és változatos étrenddel próbálom formában tartani magam. Üzenem azoknak, akik súlyproblémával küzdenek, hogy a túl szigorú, napokig nem evős diétának semmi értelme, mert az így leadott kilók ahogy lementek, olyan gyorsan vissza is jönnek. Párszor és is átestem ezen, de rájöttem, hogy ez nem jó módszer. Inkább lassan, hosszabb idő alatt, egészséges életmóddal, tornával kell fogyni, és az eredmény biztos tartós lesz. Fejben kell eldönteni és akkor sikerülni fog, feladni pedig nem szabad."


ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.





Csodák márpedig vannak! - 50 kilót fogyott Andreahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121213-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-andrea.htmlFiús kislányból dögös nő lett Bmucihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121203-fogyokuras-sikertortenet-muci-szenhidratcsokkentett-dietaval-fogyott-le-8-kilot.htmlLászló: Álltam a szavam, ami a kockás hasat illetihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121129-kockas-hasa-lett-harom-honap-alatt-laszlonak.htmlDiétával és boksszal fogyott 50 kilót Jánoshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121121-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-janos.htmlHogy néz ki egy gebe szakács? - Így fogyott le Norberthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121115-fogyokuras-sikertortenet-110-kilorol-fogyott-le-norbert.htmlSugárzó, csinos nő lett a 92 kilós Szilvibőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121108-fogyokuras-sikertortenet-34-kilot-fogyott-es-sugarzo-csinos-no-lett.htmlPanna után ma már megfordulnak az utcánhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121025-fogyokuras-sikertortenet-az-egykor-82-kilos-panna-utan-ma-mar.htmlSikertörténet: Péter 100 kilóról olyan vékonyra fogyott, hogy vissza kellett szednie pár kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121018-fogyokuras-sikertortenet-peter-100-kilorol-olyan-vekonyra-fogyott-hogy-vissza.htmlSikertörténet: 99 kilóról fogyott bombanővé Noémihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121011-sikertortenet-99-kilorol-fogyott-bombanove-noemi.htmlSikertörténet: Ági: Egy tetoválás segített, hogy 57 kilós egyetemista lány legyekhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121004-fogyokuras-sikertortenet-eros-akarattal-es-eletmodvaltassal-fogyott-le-agi-28.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.