Sikersztori diéta sikertörténet egészséges életmód Ez Zsír! fogyókúra mozgás kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves Tímea története második kisfia születése után kezdődik. A fiatal anyuka nem szeretett volna szoptatási időszak alatt fogyókúrába kezdeni, de a 80 kiló a mérlegen arra ösztönözte, hogy mégis megpróbálja. Íme Timi története, aki megmutatta, hogy két kisgyermekkel, akár szoptatás alatt is lehetséges úgy lefogyni, hogy a pici nem látja kárát annak, hogy anyukája fitt és csinos legyen.

Tímea két gyermek anyukája, egy 4 éves és egy 9 hónapos kisfia van. A 26 éves fiatal anyuka az első kisfia születése előtt kezdett küzdeni a kilókkal. "Tavaly két munkahelyem volt, nem igazán figyeltem az étrendre, nem tornáztam, mert elfáradtam a munkahelyeken, és itthon is volt dolgom, mellette a kisfiam, így nem érdekelt a súlyom. Tavasz végén megjegyzést kaptam a súlyomra - akkor voltam 70 kg -, így elhatároztam, hogy fogyni fogok, és ez lesz a hobbim. Annyira komolyan vettem, hogy egy wellness-fitness tanfolyamra is jelentkeztem. Segítettem ismerőseimnek, így nekem is volt erőm csinálni, és nem adtam fel."

Tímeának sikerült is lefogynia 64 kilóra tavaly nyárra, de akkor teherbe esett a második kisfiával: "Nagyon nagy volt a boldogság, így félredobtam mindent, a kisbaba legyen az első, ne az én alakom. Egészséges terhességem volt, de a kilók óriási sebességgel szaladtak felfelé, a vége 87,5 kg lett. Tudtam, hogy szülés után ez nem marad meg, de ekkor jött a csavar a dologban. Szoptatás alatt nem mértem magam, de éreztem, hogy kövér vagyok. Nem volt jó, de nem foglalkoztam a testalkatommal, a páromnak megfeleltem, soha nem szólt érte, nem is célozgatott. A családban viszont egyre többen megjegyezték, hogy kövér vagyok, a válaszom az volt, hogy majd ha nem lesz tejem, lefogyok. Persze megszólalt bennem a kisördög: mi lesz, ha Bálint is 20 hónapig él majd anyatejen, mint Kornélka? Ekkor mérlegre álltam és a mérleg 80 kg-t mutatott. Nem hittem el! Tudtam, hogy kövér vagyok, de ennyire?! A tükörben is láttam, mekkorára nőttem, a ruháimba nem fértem bele, lelkileg egy roncs lettem. A párom tartotta bennem a lelket, hogy majd lefogyok, ha a gyerek nem fog szopizni, de én akkor már arra gondoltam: hol van az még???

Egy alkalommal begörcsölt az epém, ez volt A JEL. Kétszer-háromszor megpróbáltam, hogy nem eszem olyan sokat, ami persze nem sikerült. Napi 1 liter jégkrémet ettem, hatalmas adag reggelik, ebédek, vacsorák, mindent, amit csak lehetett, megettem, nem foglalkoztam vele, mert szükség volt a picinek anyatejre."

A fordulópont - most vagy soha!

Tímea tavaly ősszel megtette az első, drasztikus lépését az egészséges életmód felé, ahonnan nem volt visszaút: "2012. szeptember 19-én reggel felébredtem, és úgy éreztem, most vagy soha. A Facebookon létrehoztam egy csoportot, hogy nyilvánosan akarok fogyni, és segítek másoknak is. Leírtam egy füzetbe az adataimat, készítettem magamról egy képet, majd utánanéztem pár dolognak. Akkora akaraterőt még soha nem éreztem magamban. Sok erőt adott egy 82 éves néni története, aki 32 kg-ot fogyott. Az ő motivációja a férje volt, mert szüksége volt az egyik veséjére. Belegondoltam, ha ő képes volt rá, akkor én is az leszek.

Nehezen teltek a napok. Akkoriban 4-5000 kalóriát biztos megettem, és ezt csökkenteni kellett 1200-1500-ra. Semmi nasi, fehér kenyér helyett magvas, rozs- vagy korpás kenyér, sok zöldség, sok gyümölcs, sok folyadék, kevés hús, sok mozgás. Első tornám 80 kilósan borzalmas volt, 10 percet se bírtam, kapkodtam a levegőért. Lelkileg nagyon erőssé váltam, a családom, a gyerekeim plusz erőt adtak, mert egy fitt anyukára van szükségük, aki végig tud mindent csinálni fáradtság nélkül. Akiknek van gyerekük, tudják, hogy milyen egy nap, főleg, ha kisebb gyerek is van. 5 hétig külföldön dolgozott a párom, így szükség volt erőre, nem kevésre.

Ekkor jött a következő ötlet, hogy weboldalt indítok. Sok időt vett el, akkor írtam, amikor Kornél óvodában volt, Bálint aludt, vagy késő este. Nehezen, de beosztottam az időm és a teendőim. Kíváncsi voltam, mennyi kalóriát eszek így, hogy fogyózok. Minden nap pontosan leírtam, mit ettem, és ezt 2 hónapig vezettem. Annyira belejöttem a számolásba, hogy most már nem kell leírnom, hogy mennyit ettem, simán tudom fejben számolni a kalóriákat."

Timi 2 nap után állt rá a mérlegre először: "Lelkileg felkészültem, elhitettem magammal, hogy fogytam, elképzeltem magam vékonynak, mint amikor 58 kg voltam. Ráálltam a mérlegre, és 78 kg mutatott. Nem hittem a szememnek! Bevált a lélekerősítés! Utána már csak október 19-én mértem magam, akkor már nyolc kg ment le, 72 kg voltam. Nemcsak én örültem neki, mindenki észrevette a leadott kilókat, gratuláltak, óriási sikerélményem volt. Még jobban motivált, hogy láttam, nézik az oldalam, elkezdtek az emberek érdeklődni - továbbcsináltam, nem adtam fel. Mínusz 10 kg-nál jártam, akkor ismét képet csináltam magamról. Szerintem az emberek ekkor lettek igazán kíváncsiak, még többen kerestek meg, csatlakoztak a csoporthoz. Boldog voltam, hogy van értelme csinálni, és nem szabad feladni."

Amikor Timi legutóbb ráállt a mérlegre, az már mindössze 65 kg mutatott: "Sikerélmény! Még több erőt kaptam, kitartást, hogy folytatni kell, ha ezen az úton elindultam. Az élet adott egy lehetőséget, és én élek vele! Lelkileg 80 kg-osan roncs voltam, de ma 65 kg-osan erős. Az ideális súlyom 60 kg, de az álmom valójában az 58 - akkor nagyon jól éreztem magam, és csinosabbnál csinosabb ruháim voltak, nem volt gond a próbálásokkal, ami tetszett, megvettem. Tavaly nyáron anyukámnak mondtam, hogy akkor veszek magamnak új ruhát, ha lefogyok, mert nem tudok mit kezdeni a nagyméretű ruhákkal. Lassan itt az ideje, de nem bánom, a strandon nyugodt szívvel, emelt fővel, nem takargatva fogok sétálni a fiaimmal és a párommal.

Nemcsak testileg kell dolgoznunk, hanem lelkileg is. Mindenki le tud fogyni, ha akar, és megváltoztatja az életmódját: nemcsak kevesebb étel, hanem sok mozgás és sok folyadék. Azért osztom meg a történetem, mert szeretnék segíteni, és kamatoztatni a tudásomat."

Timi trükkjei

Bizony, trükkjeim is voltak, úgymond kijátszottam az agyam.

1. A nagy fiam egyik kis tányérjából ettem, mert nagy tányéron a kis adag kevésnak látszik, így a gyomrunk azt közvetíti az agyunknak, hogy nincs elég táplálék, így éhessek leszünk később. Viszont a kis tányérban a kis adag soknak látszik, így azt közvetíti a gyomrunk az agyunknak, hogy van elég táplálék, nem leszünk éhessek.

2. Megtanultam lassan enni. Mindent gondosan megrágni: "Rágj meg minden falatot annyiszor, ahány éves vagy!" Gandhi is vallotta a régi kínai közmondás igazságát: "Rágd meg az italod, és idd az ételed." Többször gyakoroltam, és nagyon hasznos, mivel a gyomrunk 20 perc után közvetíti az agyunkank, hogy jóllaktunk. Lassan és alaposan megrágok mindent, sokkal jobb az emésztésem is, és a gyomrom sem szokott fájni.

3. Sokat olvasok, tanulok a fogyással kapcsolatban. Újdonság, nem rég találták fel Londonba a speciális rezgő villát, ami figyelmeztet az evés tempójára. Nagyon okos volt az, aki ezt kitalálta, mert sokat segít a túlsúlyós, fogyni vágyó embereknek. Kipróbálnám én is!

4. Motivációm az egészségem is volt, mert egyszer begörcsölt az epém, soha nem voltam ilyen kövér, és a szervezetem ezt nem bírta.

5. Szoptatás alatt elvileg nem szabad fogyózni, de én ezt megcáfoltam, mert nem apadt el a tejem, sőt még több is lett!

6. Lelkileg is fittnek kell lenni. Elképzelem magam csinosnak, hogy sétálunk a fiúkkal a strandon, és nem arra figyelek, hogy milyen kövér vagyok, más meg csinos, hanem a gyerekkekel rohangálunk, labdázunk, nevetgélünk... Elképzeltem már, hogy új csinos ruhákat veszek... a vágyam, hogy mennyasszony legyek, és jól akarok kinézni a csoda szép fehér ruhámban.

7. Nagyon fontos volt számomra, hogy a párom végig segített. Nem szólt, hogy milyen kövér vagyok, sőt, nem is célozgatott soha. De mikor mutatom neki az eredményeim, vagy elmesélem neki, hogy megkerestek, és rengetegen nézik az oldalam... ő is örül, és látom rajta, hogy őszintén örül. Sikerélményre van szükségem, hogy boldog anyuka, nő, feleség legyek. Régen a tükörből egy kövér, gyenge, boldogtalan nő tekintett vissza rám, amit utáltam. Most boldogan nézek a tükörbe, kiegyensúlyozott, pozitív, erős, kitartó, céljait elérő valaki nézz vissza, aki igen Én vagyok!! :)


Mindenkinek azt tanácsolom, hogy legyen kitartó, ápolja a lelkét is, hatalmas akaratereje legyen, és érje el álmait, vágyait, céljait, pozitívan, nekünk kell tenni érte, mindenkiben ott lakik a siker, csak felszínre kell hozni.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.




10 kilót fogyott - Törékeny lány lett Eszterhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130110-10-kilot-fogyott-torekeny-lany-lett-eszter.htmlCsak így tovább! 2012 fogyókúrás sikertörténeteihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130102-ez-zsir-2012-fogyokuras-sikertortenetei.html102 kilós fiús lányból szexi anyuka lett Brigihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121218-fogyokuras-sikertortenet-brigi-masfel-ev-alatt-37-kilot-fogyott.htmlCsodák márpedig vannak! - 50 kilót fogyott Andreahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121213-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-andrea.htmlFiús kislányból dögös nő lett Bmucihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121203-fogyokuras-sikertortenet-muci-szenhidratcsokkentett-dietaval-fogyott-le-8-kilot.htmlLászló: Álltam a szavam, ami a kockás hasat illetihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121129-kockas-hasa-lett-harom-honap-alatt-laszlonak.htmlDiétával és boksszal fogyott 50 kilót Jánoshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121121-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-janos.htmlHogy néz ki egy gebe szakács? - Így fogyott le Norberthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121115-fogyokuras-sikertortenet-110-kilorol-fogyott-le-norbert.htmlSugárzó, csinos nő lett a 92 kilós Szilvibőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121108-fogyokuras-sikertortenet-34-kilot-fogyott-es-sugarzo-csinos-no-lett.htmlPanna után ma már megfordulnak az utcánhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121025-fogyokuras-sikertortenet-az-egykor-82-kilos-panna-utan-ma-mar.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.