Sikertörténet: 20 kilótól szabadult meg Kitti

diéta sikertörténet étrend fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitti 2011 nyarán elégelte meg a súlyát. Az akkor 15 éves lány 171 centi magas és 102 kiló volt. Úgy döntött, diétázni kezd, erre pedig a nyár, a sok gyümölcs és zöldség a legalkalmasabb. A fiatal Kitti nagyon sikeres két éven van túl: már húsz kilótól megszabadult. Következzen most az ő története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.



"Sosem voltam vékony gyerek, de nem bántottak, csúfoltak a súlyom miatt. A családomban anyai ágon többen küzdöttek súlyproblémákkal, és én is ezt örököltem. Otthon már egy ideje kértek, hogy figyeljek a súlyomra, de én nem határoztam el magam. Egyszerűen lusta voltam. Volt olyan nyaram, hogy három hónapig otthon voltam, folyamatosan ettem és számítógépeztem. Ez meg is látszott: az iskolai mérlegelésen két éve 102 kilót mutatott a mérleg nyelve. Ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem, eszemben sincs életem végéig így kinézni.

2011 nyár elején a suli végén kezdtem el fogyókúrázni, mert úgy éreztem, a nyár egy ilyen diétára a legalkalmasabb. Az interneten sokat olvastam a leghatékonyabb fogyókúrákról. Én a 90 napos diétát választottam, mely négynapos szakaszokból áll. A diéta alatt a protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok váltakoznak, de délig minden nap csak gyümölcsöt lehet fogyasztani. Nekem azért tetszett meg ez a módszer, mert nagyon édesszájú vagyok, iszonyatosan szeretem a finomságokat, ebben a diétában pedig nem kellett mindent megvonni magamtól.

Kitartóan végigcsináltam a 90 napot, nyár végére pedig 102 kilóról 92 kilóra fogytam. Csak az étrendemet figyeltem, de a sport kimaradt, mert arra már nem tudtam rászánni magam. A fogyókúra után visszatértem a mindennapokba, de mivel életmódváltásra nem került sor, néhány kiló mindig is ingadozott rajtam. Tavaly nyáron is végigcsináltam ugyanezt a fogyókúrát, és az eredmény ismét remek lett: 82 kilóval fejeztem be, ami összességében 20 kiló fogyást jelentett.

Még mindig szeretnék 10 kilótól megszabadulni, így idén nyáron is úgy tervezem, újra belevágok a diétába, de ma már a mozgás is része az életemnek. A barátom rengeteget biciklizik, így ebből már én sem maradok ki, a bringázástól pedig csak úgy olvadnak a kilók. Most keresem az utam, hogyan is térjek át végleg az egészséges életmódra, és remélem, a történetem erőt ad néhány embernek arra, hogy belekezdjenek a fogyókúrába. Megéri!"

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.