Miranda Kerr Gwyneth Paltrow egészséges életmód moszatok Victoria Beckham alga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb őrület az egészséges táplálkozásban az étvágygerjesztőnek még nagy jóindulattal sem nevezhető békanyálturmix, amely állítólag rengeteg C-vitamint, vasat és káliumot tartalmaz. Az alga pedig fehérjében és jó zsírokban egyaránt rendkívül gazdag, valamint magas a magnéziumtartalma is.

Az egészségesnek kikiáltott békanyál- és algaturmixok éppen olyan kesernyésen rossz ízűek, mint amilyen visszataszítóan néznek ki, és sokan úgy gondolják, hogy ha valami ennyire rossz, az biztosan csak nagyon egészséges lehet. De vajon mitől olyan táplálóak és kedvező hatásúak ezek az italok?

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A folyadék, por, tabletta vagy kapszula formájában kapható úgynevezett "zöld" étrendkiegészítők alapvetően két kategóriába sorolhatók. Az egyik csoport a szárazföldön termesztett levelek és füvek, mint például a búzafű, a rozsfű és a leveles kel egyaránt rendkívül gazdagok C-vitaminban, kalciumban, vasban, magnéziumban és káliumban. A másik csoportba az algafélék tartoznak, köztük a spirulina, a klorella és a tengeri moszat, amelyek jó zsírokat, fehérjét, magnéziumot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. A magnézium elengedhetlenül fontos az egészséges vérnyomás szempontjából, valamint rendkívül jótékony hatással van az immunrendszer és az emésztőrendszer működésére. Ian Marber táplálkozásterapeuta véleménye szerint ezek a természetes zöld táplálékok semmiféle mesterséges adalékot nem tartalmaznak, ezért nagyon könnyen emészthetők és valóban egészségesek, hiszen rengeteg probiotikus baktérium is található bennük.

Az újfajta étrend a hírességek között is egyre népszerűbb. Rendszeres algaturmixfogyasztónak számít például Miranda Kerr, Poppy Delevinge, Gwyneth Paltrow, vagy éppen Victoria Beckham is. De már évszázadokkal ezelőtt is előszeretettel fogyasztották az algákat a mexikói Texoco folyó partján élő azték törzsek, akik felismerték, hogy a moszatok mennyi fehérjét és aminosavat tartalmaznak. Az aztékok mellett az ókori görögök előtt is ismertek voltak az algafélék jótékony hatásai és a legősibb kínai gyógyászatban is gyakran előfordultak az algák.

"Az egyik legnagyobb probléma a zöld étrendkiegészítőkkel, hogy nagyon drágák. Az algafélék proteintartalma nem sokkal magasabb, mint a tej vagy a hús fehérjetartalma, viszont legalább harmincszor többe kerülnek. Ezek az egészséghez nélkülözhetetlen ásványi anyagok számos más táplálékforrásban is megtalálhatók, amiket sokkal olcsóbban is be lehet szerezni" - mondta Lucy Jones, a Brit Dietetikusok Szövetségének szóvivője.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Fogyókúrázz zöld kávéval!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130507-fogyokura-zold-kaveval-felfrissit-elenkit-aktivizal.htmlKerti sarkantyúka: a természetes antibiotikumhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130423-kerti-sarkantyuka-az-egyik-legjobb-termeszetes-antibiotikum.htmlErősítsd immunrendszered gránátalmával!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130422-granatalma-egeszseges-egzotikus-gyumolcs-nagyon-jo-hatassal-van-a-szervezetre.htmlZsírórák: Mikor fenyeget a túlevés veszélye?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130418-zsirorak-avagy-mikor-fenyeget-leginkabb-a-tuleves-veszelye.htmlTerítéken a hummuszhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130416-humusz-csicseriborsobol-keszul-es-nagyon-egeszseges-elelmiszer.htmlÍgy méregtelenítettünk mihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130416-tavaszi-meregtelenites-a-lifehu-szerkesztosege-lebojtkurat-tartott-ime-a-tapasztalatok.htmlTavaszi erősítés csalánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130411-gyogynovenyek-es-egeszseg-tavaszi-erosites-csalannal.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.