betegség soványság anorexia életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
54 kilogrammról 32-re fogyott egy év alatt Caitlin Millar, aki egyszerűen nem evett. Akkor kapott észbe, amikor az edzőterem munkatársai közölték vele: nem használhatja az ottani eszközöket, mert aggódnak érte. Segítséget kért a gyógyuláshoz, így mára ismét egészséges testsúllyal él.

Az egykori anorexiás lány jól tudja, hogy az edzőterem dolgozóinak köszönheti az életét, akik végignézték, hogyan aszalódik 168 centiméteres termetéhez 32 kilósra. A 21 éves Caitlin úgy érezte, a teste az egyetlen dolog a világon, amit irányítani képes, így rászokott az étkezések kihagyására és az edzésre. Mozgási szokásai egészségesnek tűntek, de a túl alacsony kalóriabevitel gyors fogyást eredményezett. A róla készült fotókat itt nézheted meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

"Az volt a mániám, hogy a lehető legjobb legyek minden téren. Ha az iskolában vagy valamilyen sportversenyen nem így történt, boldogtalan voltam. Nem tudtam elfogadni a serdülőkorban lejátszódó testi változásokat. Mindig is versenyszerűen futottam, és ha egy fiatalabb tehetség legyőzött, nem tudtam kezelni a helyzetet. A súlyomat viszont igen. Azt hittem, rajta keresztül irányíthatom az egész életemet. Az egyetem kezdetekor romlott az állapotom, mert nem ismertem fel a tetteim jelentőségét, illetve nem állt mellettem senki, hogy ellenőrizze, mennyit eszem" - mondta a most 55 kilogrammos lány, akinél először 15 éves korában jelentkeztek az anorexia tünetei. Túl nagynak találta ugyanis a 34-es ruhaméretét, ami a boltokban kapható legkisebbek közé tartozik. Tizennyolc esztendősen úgy látta jónak, ha súlya több mint harmadától megszabadul, hiába figyelmeztették a barátai.
"Már két éve súlyos anorexiával küzdöttem, amikor az egyetemi konditeremben félrehívtak az irodába, s közölték, hogy kénytelenek kitiltani, mert a vendégek közül sokan aggodalmukat fejezték ki a testsúlyomat illetően" - emlékszik vissza Caitlin, aki szakértői segítséggel gyógyult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.