karizma labdajáték zsírégetés squash edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy vadonatúj sportág érkezett Budapestre, amely a karizma nevet kapta. Ez a squashhoz nagyon hasonló labdajáték kiválóan alkalmas arra, hogy játszva kezdj bele az életmódváltásba.

A felszabadult életérzést sugalló sportjáték ránézésre hasonlónak tűnik a squashhoz, ám itt négy fal helyett csak hármat használnak. A játékot szabadtéren is lehet játszani, mert a mexikói származású Tonatiúh de la Parra Vargas, a sport kitalálója természetes környezetbe helyezte a karizmapályát. A küzdőteret üvegfalak borítják, ezért a meccs szüneteiben élvezheted a pályát körbevevő természetet.

Forrás: Karizma Klub Palatinus
Forrás: Karizma Klub Palatinus

Daniela Hernandez Faith mexikói születésű táncos-koreográfus, a karizma budapesti vezetője mesélt nekünk a sportágról. "A legfontosabb különbség a squashoz képest, hogy négy fal helyett itt három található a játéktéren. Más formájú az ütő és labda is. Ettől a játék elegánsabb és karizmatikusabb lesz, innen ered a karizma elnevezés. Mexikóban ez népi játék, és még az utcán is szívesen játsszák" - mesélte Daniela. Számára egyaránt fontos a tánc és a karizma, hisz mindkettő a mexikói életérzést, a szabadságot, a vidámságot foglalja magába. "A karizma az egész testet átmozgatja, de leginkább a hátsó combokat és a fenék izmait edzi. Nagyon gyorsan elsajátítható a játék, még a gyermekeknek is. Veszélyei nincsenek, egyedül arra kell figyelni, hogy az ütővel ne üssük meg a partnerünket" - mesélte a táncosnő.

Forrás: Karizma Klub Palatinus
Forrás: Karizma Klub Palatinus

Szabályok:

A játékosok egymást váltva az elülső fal felé ütik a labdát. Szerva során a labdát úgy kell a főfalra ütni, hogy az a padlózattól 72 cm-re lévő vonal fölé érkezzen. A labda megüthető közvetlenül a levegőben, vagy miután egyet pattant a földön. A játék célja az, hogy az egyik fél úgy nyerje meg a játszmát, hogy a másik fél ne tudja a labdát a szabályoknak megfelelően visszaütni. Mivel a karizma játék közben edzi a testet, észre sem veszed és leolvadnak rólad a felesleges kilók. Heti két-három edzés elég ahhoz, hogy pár hét alatt észrevedd a változást.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.