Tizenhat éve gyorsételeken él a fiatal nő

hamburger gyorsétterem egészségtelen életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A testsúlya mindössze hatvankét kilogramm, a ruhamérete pedig tízes. Joggal gondolhatnánk, hogy Faye Campbell étrendjében előkelő helyen állnak a zöldségek és a gyümölcsök, de ő azt állítja, hogy már tizenhat éve hozzá sem ért ilyen ételekhez.

A huszonegy esztendős ápolónő azt állítja, hogy gyerekkora óta kizárólag sajtburgeren, pizzán és sült krumplin él. "Gyümölcsöt" csak a cukros, szénsavas üdítőitalok ízesítéseként vesz magához. Érdekes módon a 172 cm magas fiatal lány testsúlya csupán 62 kilogramm - itt nézhetsz meg róla képeket.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

A nagy-britanniai Stowmarketben élő ápolónő már kisgyermekkorától kezdve rendkívül válogatós volt. Édesanyja, miután a legkisebb adag zöldséget sem sikerült kislánya ételeibe csempésznie, orvoshoz fordult segítségért. A szakember refluxbetegséget állapított meg a kislánynál, ami krónikus emésztési zavart és gyomorégést okozott nála. Ez azonban még gyógyítható lett volna, de az orvos egy ritka rendellenességet is diagnosztizált Faye-nél: lachanofóbiát, vagyis zöldségfóbiát, ami azt jelenti, hogy a zöldségevés szorongásos választ vált ki benne. Csak azután kezdett pizzát, hamburgert és sajtot enni, hogy beszélt egy gyermekpszichológussal.

"Már a zöldség- vagy gyümölcsevés puszta gondolatától is fizikai rosszullét fog el. Már attól is rám tör a félelem, ha csak a szám felé közelítem" - mondja Faye. Campbell kisasszony tipikus napi étrendje a következőképpen néz ki: reggelire egy pirítós, ebédre egy pizza, vacsorára pedig fagyasztott sajtburger sült krumplival. Faye azt is bevallotta, hogy különös étkezési szokásai még a szerelmi életét is befolyásolják, mert többször előfordult, hogy a romantikus randevú helyszínét drága éttermekből gyorsétterembe kellett áthelyezni.

Korsós Alíz, természetgyógyász-dietetikus:

"A testalkatán kívül szerintem sokkal fontosabb lenne tudni, hogy milyen egészségi állapottal rendelkezik Campbell kisasszony. A testalkatot számos tényező befolyásolhatja, így a hölgy viszonylag sovány alkatát pl. genetikailag is örökölhette. Továbbá nem derül ki az sem, vajon ezekből az egészségtelen ételekből milyen mennyiségeket vesz magához a lány, sportol-e, stresszes életmódot folytat-e, stb. A lachanofóbia sajnos Angliában egy több ezer embert érintő betegség, amelyet komolyan kell venni, kezeléséhez szakemberhez kell fordulni. A pszichológiai kezelésen kívül nagyon fontos a hiánytáplálkozásból adódó problémák megoldása is. A zöldségek és gyümölcsök ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak rostokat, amelyek megkötik a káros anyagokat, a béltartalomnak tömeget adva passzázst biztosítanak. Hiányukban székrekedés és számos szervi funkciózavar léphet fel. A zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, értékes antioxidánsokat és egyéb védőanyagokat, ún. fitokemikáliákat. Zöldség- és gyümölcsfogyasztás hiányában megnő az esély a szív- és érrendszeri megbetegedésre, a 2. típusú cukorbetegség és számos daganatos betegség előfordulására."
Sosem koplal Fodor Zsókahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131113-ez-zsir-eletmodpercek-sosem-koplal-fodor-zsoka-a-baratok-kozt.htmlEgészségesen ínyenc salátaöntethttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20131112-stohr-greta-greta-konyhaja-egeszsegesen-inyenc-salataontet.htmlTitkok a Victoria|s Secret modelljeirőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20131112-behati-prinsloo-namibiai-modell-elarulta-hogyan-keszulnek-a-victorias-secret.htmlRámehet a fogyásra a párkapcsolatodhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131111-fogyokura-es-parkapcsolat-ramehet-a-fogyasra-a-kapcsolatod-5-jel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.