Több edzés januártól? Izzadj beautyrobic órákon!

Forrás: Thinkstock -
a nap cikke izzadás testmozgás beautyrobic edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Próbáltad már a beautyrobicot? Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy lássuk: 2014-ben nagyon népszerű lesz ez az új edzésmódszer. Nézzük, miről is szól ez a mozgásforma!

A selfness csoportjába tartoznak a test, a lélek és a szellem összhangjára épülő edzésformák. A beautyrobic is ilyen: nemcsak az alakot formálja gyönyörűen, de erősíti az önbizalmat és magabiztossá is tesz. Békési Brigitta táncos álmodta meg ezt a mozgásformát, ami egyre nagyobb sikereket ér el a fogyni vágyók körében.

Forrás: Thinkstock

Miért hatékony?

Az edzés egy 25-30 fokra felfűtött teremben történik, így fokozódik a zsírégetés és a méregtelenítés. Az izmok a meleg miatt lazábbak, és mivel jobban be vannak melegedve, a sérülésveszély is csökken. A meleg miatt erőteljesebb az izzadás, a méreganyagok hamarabb távoznak a szervezetből, így az edzést még hatékonyabbá teheted, ha előtte a problémás területeket speciális olajjal kened be.

Miből áll az óra?

A beautyrobic edzéseken hangulatos, dinamikus zenékre zajlik a kardiómozgás és az alakformálás. Ez a módszer leginkább a csípőre, a deréktájékra és a farizomgyakorlatokra fektet nagy hangsúlyt, a mozdulatok pedig roppant nőiesek. Nem a stepórán unásig begyakorolt koreográfiát ismételgetitek, ha ellátogatsz egy ilyen órára, hanem épp ellenkezőleg: a 60 perc roppant nőies, szexis mozdulatokból tevődik össze.

Mire figyelj?

Ha azt tervezed, hogy kipróbálod a beautyrobicot, akkor előtte 3-4 órával már ne egyél semmit. Szerelkezz fel ásványvízzel is, mert a melegben sokkal többet izzadsz majd, a bőrödnek és a szervezetednek pedig fontos, hogy pótold az elveszített folyadékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.