Az új életmód gyógyította ki az anorexiából Antoniát

blogger anorexia egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Antonia Eriksson Instagram fiókján keresztül mutatta be a világnak az anorexiától az egészséges életmódig vezető rögös útját.

A most 18 éves Antonia Eriksson fitneszblogger egészséges ételek fotóit, edzés előtt és után magáról készített fényképeket és ösztönző bejegyzéseket tesz fel a blogjára. Fiókja nyitóképe azonban meglehetősen sokkoló: kórházi ágyának képe, ahol 15 hónapot töltött életveszélyes táplálkozási zavara miatt. „Amikor elkezdtem a blogot, először még névtelenül írtam. Egy ideig eltartott, mire elhatároztam, hogy felfedem a személyazonosságomat. Az anorexiám 2012 elején kezdődött, és szeptemberre jutott el arra a szintre, hogy kórházba kellett vonulnom két hónapra. A szívem és a többi szervem már nem bírták, a csontjaim legyengültek, és a reflexeim megszűntek. Feladtam, és ha akkor nem vesznek fel a kórházba, nem biztos, hogy megérem a másnapot. 38 kiló voltam akkor."

Forrás: Instagram/eatmoveimprove (Antonia Eriksson)

A lány eleinte csak névtelenül posztolt képeket a gyógyulásáról, és csak olyanokkal akarta megosztani a történetét, akik szintén átélték ezt az élményt. Most, hogy Antonia már főleg a fitneszre összpontosít, vigyáz arra, nehogy átessen a ló túlsó oldalára. Sokan megkérdezik tőle, mennyi a testsúlya, és hány kalóriát fogyaszt naponta, de ő nem beszél ezekről. Szándékosan nem mesél számokról, mert őt is ezek indították el a lejtőn annak idején, és nem akarja, hogy erről szóljon a blogja. Óvatossága nem véletlen, hiszen blogjának számos követője étkezési zavarban szenved, amiről Antonia a neki írt személyes e-mailekből pontosan tud.

Forrás: Instagram/eatmoveimprove (Antonia Eriksson)

„Amikor megkérdezi valaki, hogyan kell lefogyni, mindig lebeszélem őket. Amikor én fogytam, majdnem elveszítettem az életemet, ezért ne kérdezze senki, hogyan kell csinálni. Olyan ez, mintha azt kérdeznék, hogyan kell öngyilkosságot elkövetni. Az anorexia a múltam része, egy betegség, amiben régebben szenvedtem, ez azonban nem határozza meg a személyiségemet."

Forrás: Instagram/eatmoveimprove (Antonia Eriksson)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.